GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Giro Di Kutina 5


Na kutinskom gradskom bazenu održana je 5. utrka Giro di Kutina. Iako je počela skromno, uz entuzijaste, Marijetu Di Gallo iz Zajednice Talijana Dante Moslavina i Gorana Todorova iz Atletskog kluba Maratonjare, ova se utrka prometnula u značajan humanitarno sportski događaj u Kutini.

Realiziran je kroz projekt Grada Kutine i Županije, a ove godine humanitarna donacija bila je namijenjena Udruzi „Veliko srce, malom srcu“. Riječ je o udruzi liječnika, roditelja i djece oboljele od kardiovaskularnih bolesti. 

Giro se ove godine sastojao od petoboja za djecu i trail utrke za odrasle u kojima je sudjelovalo ukupno oko 250 sudionika, a sve je održano uz lijepo vrijeme. Događaj je u ime Grada Kutine otvorila pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti, Kornelija Marošević.

Djeca su u održanom petoboju uživala, a stariji trkači i hodači, također su odradili svoju trail utrku kroz šumu. Goran Todorov i Marieta Di Gallo kao organizatori događaja dali su sve od sebe da događaj prođe uspješno, a svima zahvaljuju na podršci:

„Ovom prilikom zahvaljujemo svima na sudjelovanju, posebno volonterima i članovima Zajednice Talijana, jer bez vas ne bismo imali ovakav dan. Hvala i Udruzi „Veliko srce, malom srcu“ na predstavljanju, sudjelovanju i prijateljstvu. Čestitamo svim natjecateljima koji su sudjelovali na trail utrci, roditeljima, sudionicima“, poruka je organizatora Gira. Prilikom utrke prikupljeno je 3000 kn  koje su namijenjene udruzi „Veliko srce, malom srcu“.18.6.2019. - SportBroj čitanja: 1783 ... Autor: Martina ...