GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

u Kutini

Proslavljen blagdan Gospe Fatimske i 3. obljetnica proglašenja Slugom Božjim brata Ivana Bonifacija Pavletića


U župnoj crkvi BDM Snježne u Kutini svečano proslavljen blagdan Gospe Fatimske i 3. obljetnica proglašenja Slugom Božjim brata Ivana Bonifacija Pavletića.

Brat Ivan Bonifacije Pavletić je upravo na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 2016., u Rimu  proglašen Slugom Božjim kada je i službeno pokrenut postupak da ga se proglasi blaženim.

Misno slavlje predvodio je član Družbe sinova Bezgrješne o. Mariano  Passerini  u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Dragutinom Papićem i župnim vikarom o. Arturom Makarom. U svojoj propovijedi  o. Mariano upoznao je  nazočne vjernike sa tijekom postupka beatifikacije i  pozvao okupljene na molitvu za proglašenje Bonifacija blaženim, ali i molitvu Bonifaciju da nas po njegovom zagovoru Gospodin usliša u našim  nastojanjima i potrebama. Svetoj Misi je nazočilo mnoštvo starijih i bolesnih sugrađana jer je Sluga Božji upravo njima najviše služio.

Svečanom ozračju blagdana posebno su pridonijeli članovi Zbora umirovljenika Grada Kutine „Za vašu dušu“ koji su na kraju Mise izveli nekoliko pjesama i himan posvećen bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću, za koji je riječi napisao Dragutin Pasarić, a glazbu Marijan Tucaković.

Nakon mise, okupljeni su se uputili do Kuće brata Ivana Bonifacija Pavletića i Zaklade „Ivanova kuća“ gdje su se  radosno  družili uz okrjepu koju su pripremili članovi Povjerenstva za širenje glasa svetosti Ivana Bonifacija Pavletića i volonteri Zaklade „Ivanova kuća“.

 14.5.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1569 ... Autor: Martina ...