GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Završna konferencija projekta "Svaki dan uz OA olakšan 2"


Europski projekt „Svaki dan uz Osobnog asistenta olakšan 2“ Udruga OSI Kutina provodila je protekle dvije godine i uspješno ga privela kraju. Rezultati projekta predstavljeni su na završnoj konferenciji održanoj u gradskoj vijećnici Grada Kutine.

Tom prigodom, Vesna Butina, voditeljica projekta istaknula je kako je projekt od velike vrijednost za osobne asistente koji su dobili zaposlenje u protekle dvije godine te za korisnike usluga osobnih asistenata čija je kvaliteta življenja tako poboljšana.

Usluge osobne asistencije Udruga OSI Kutna pruža kontinuirano u protekle četiri godine. Po završetku prvog projekta odmah je nastavljen projekt „Svaki dan uz OA olakšan 2“. Vrijednost je projekt gotovo 2 mil. kn te je financiran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 202., razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.“

Provedbe projekta zahtjeva i administrativne poslove koji su također obavljeni na visokoj razini pa je Udruga OSI ispunila povjerenje i očekivanja te već četiri godine pruža usluge osobne asistencije.

Elizabeta Maričević, koordinatorica projekta rekla je kako su administrativni zahtjevi iz EU sada pojednostavljeni, ai zaposlenice u projektu dobro su se snašle u vođenju evidencije.

Osobni asistenti u projektu Svaki dan uz OA olakšan 2 bili su zaposleni dvije godine. „Lakše je kad imaš redovnu plaću, ali nije to jedino vrijedno u ovom poslu.“, rekla je Nada Halambek koja je osobna asistentica Zvonku Josipoviću.

Projekt Svaki dan uz OA olakšan 2 donio je novu vrijednost lokalnoj zajednici u čiji su društveni i kulturni život uz pomoć osobnih asistenata uključeni i građani koji su česti bili nevidljivi.

Željko Tomičić, pročelnik UO za društvene djelatnosti i civilno društvo zahvalio je i čestitao na uspješnoj provedbi projekta te je pohvalio rad Udruge OSI. Nakon završetka ovog projekta Udruga OSI nastavlja s uslugom osobne asistencije kroz projekt Svaki dan uz OA olakšan 3.21.3.2019. - DruštvoBroj čitanja: 751 ... Autor: Martina ...

RSS