GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Odličan nastup MUP-a na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu


U nedjelju 17. 3. 2019. u organizaciji AK Maksimir i Run&Trek, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i  Zagrebačkog atletskog saveza održan je 4. Zagrebački proljetni polumaraton koji je ujedno bio Prvenstvo Hrvatske u polumaratonu i Prvenstvo Hrvatske za pripadnike MUP – a. Osim polumaratona trčale su se i dvije kraće utrke - na 5 kilometara i utrka polumaratonskih štafeta. Ove godine je u sklopu utrke na 5 kilometara održana prva Zagrebačka vatrogasna utrka, dok se 71 ekipa okušala u štafeti. Sve pohvale vatrogascima koji su utrku otrčali pod punom opremom.

Start i cilj utrke bili su ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na vrlo atraktivnom prostoru te je to bio odličan spoj kulture, obrazovanja i sporta. Na utrkama je ukupno sudjelovalo  1.647 trkačica i trkača iz više od 25 zemalja. Najviše je bilo polumaratonaca, dok je bio podjednak broj trkača na utrkama štafeta i na 5 kilometara.

Trčalo se po sunčanom i vedrom, ali izrazito jakom vjetru. Nije samo trkačima, nego i organizatorima vjetar stvarao probleme: srušio je dijelove zaštitne ograde uz stazu, a organizatori su morali užetom držati startno ciljni balon na Mostu Slobode da se ne sruši na trkače.

Ove godine se željela izbjeći monotona staza od dva ista kruga, te se polumaraton trčao po novoj, izmijenjenoj stazi. Dosta je sudionika negodovalo zbog nove staze koja je bila dobro obilježena, ali s previše skretanja i okretanja.

Druge trkače je smetalo što se jedan dio trčao po svježe nasutom makadamu što je dovelo do zaključka da je staza bila dosta neravnija i nedostojna Prvenstva Hrvatske. Neki su se trkači žalili na gužvu na stazi. Naime, prema riječima jednog od polumaratonaca, „sudionici polumaratona su bili izmiješani sa štafetarima i to je stvorilo dodatnu gužvu na stazi koja je puno uža od prošlogodišnje, a broj učesnika veći“. Organizacija utrke bila je na visokom nivou. Zagrebački proljetni polumaraton je drugo kolo 1. hrvatske lige HUVA na kojem je trkačka ekipa Moslavina u pokretu Kutina ostvarila odlične rezultate. 

Boje kluba branilo je osam trkačica i trkača:

Tanja Samardžić je sa rezultatom 1:31:43 ostvarila 14. mjesto u ženskom poretku i 11. mjesto u kategoriji ŽS.

Jasna Plemeniti je sa rezultatom 1:48:50 ostvarila 66. mjesto u ženskom poretku i 28. mjesto u kategoriji Ž35. Jasni je ovo prvi nastup na polumaratonu za naš klub, te joj ovom prilikom želimo izraziti dobrodošlicu!

Tanja Lašak je sa rezultatom 2:40:21 ostvarila 303. mjesto u ženskom poretku i 67. mjesto u kategoriji Ž45.

Vladimir Klinčić je sa rezultatom 1:28:19 ostvario 85. mjesto u muškom poretku i 50. mjesto u kategoriji MS.

Goran Drakler je sa rezultatom 1:38:35 ostvario 206. mjesto u muškom poretku i 45. mjesto u kategoriji M45.

Mario Čeliković je sa rezultatom 1:42:29 ostvario 276. mjesto u muškom poretku i 111. mjesto u kategoriji MS.

Matej Perić je sa rezultatom 2:00:28 ostvario 567. mjesto u muškom poretku i 185. mjesto u kategoriji MS. Mateju je ovo prvi nastup na polumaratonu za naš klub, te mu ovom prilikom želimo izraziti dobrodošlicu!

Danijel Klaić je sa rezultatom 2:10:10 ostvario 646. mjesto u muškom poretku i 238. mjesto u kategoriji M35.

Pobjednik polumaratona je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo koji je istrčao novi rekord, 1:03:10, drugi je bio njegov sunarodnjak Andrew Kwemoi Mang’Ata (1:03:14), a treći, također iz Kenije, Evans Kipngetich Tanui (1:06:22).


U ženskoj konkurenciji pobijedila je Bojana Bjeljac. Njeno vrijeme bilo je 1:14:03, dok je drugoplasirana Matea Parlov istrčala utrku u vremenu 1:16:27.  Treće mjesto pripalo je Ani Štefulj s rezultatom 1:196:21.

„Ovom prilikom želimo čestitati svima koji su srušili osobne rekorde i postigli odlične rezultate, te zahvaliti što ste promovirali naš klub i našeg sponzora SELK“, poručili su iz Atletske udruge Moslavina u pokretu Kutina.19.3.2019. - SportBroj čitanja: 1951 ... Autor: Martina ...