GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

u Kutini

27. smotra pjevačkih skupina Moslavine


27. smotra pjevačkih skupina Moslavine održana je u Domu kulture u organizaciji Gradskog saveza KUD-ova Grada Kutine i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina te Zajednice Kulturno umjetničkih udruga SMŽ.

Na smotri su se predstavile pjevačke skupine KUD-ova Kutine, Međurića, Gornje Jelenske, Repušnice, Šartovca, Volodera, Banove Jaruge, Husaina, Velike Ludine kao i ženski vokalni ansambl „Kutinske dunje“.

U ime Grada Kutine sve prisutne pozdravio je Davor Kljakić, predsjednik Gradskog vijeća Kutine koji je sa zamjenikom gradonačelnika Damirom Markušem dolaskom dao podršku njegovanju tradicije i baštine koja se ogleda i u čuvanju tradicionalnih pjesama od zaborava.

Smotru su otvorile Kutinske dunje pod ravnanjem prof. Tomislava Brajdića, a svaka skupina predstavila se sa tri pjesme. Na Smotri se predstavilo 13 skupina s ukupno 205 sudionika.

Među sudionicima Smotre bilo je i dosta mladih što pokazuje da se na području Sisačko moslavačke županije radi na njegovanju tradicije i pripremaju novi naraštaji koji će taj rad nastaviti. Smotra je natjecateljskog karaktera, a organizirana je prema pravilima Hrvatskog sabora kulture.

 

 4.3.2019. - KulturaBroj čitanja: 1522 ... Autor: Martina ...