GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Projekt Eko Moslavine d.o.o. "Na mladima svijet ostaje!"


Eko Moslavina u objekte Dječjeg vrtića Kutina postavila je spremnike za odvojeno sakupljanje korisnog otpada od plastike i papira te započela s edukacijom djece kako odvajati papir i plastiku u dječjem vrtiću u Kutini s ciljem promicanja ekološke vrijednosti i prijateljskog odnosa prema okolišu i njegovom očuvanju. Mališani prije svega uče da sav otpad nije smeće, a zatim i kako pravilno odvojiti i odložiti otpad (koji otpad ide u koju kantu), kako se neki proizvodi mogu ponovno koristiti, a pojedine vrste otpada i reciklirati.

Edukacijom je naglašeno zbog čega je potrebno razdvajati otpad i koja je boja vreće ili spremnika predviđena za odvajanje papira, plastike, stakla i metala. Mališani Dječjeg vrtića „Neven“ s posebnim su zanimanjem pratili prezentaciju i u interaktivnoj komunikaciji s Adrijanom Cvrtilom, direktoricom Eko Moslavine d.o.o. tijekom radionice raspravljali o razvrstavanju otpada.

„Sadržaj prezentacije bio je prilagođen uzrastima ciljanih skupina djece, koja će putem radionica usvojena znanja o otpadu i njegovom zbrinjavanju prenositi na nove generacije“, istaknuo je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić.

Svakodnevno se u našim domovima pa tako i u vrtiću proizvodi hrpa otpada kojeg se želimo riješiti, te ga bacamo u kantu. Predmeti kao što su tetra ambalaža, papir, plastika, metal i staklo u tom trenutku možda nam izgleda kao smeće i nemaju nikakvu svrhu, ali ono što nama predstavlja smeće, drugima koristi kao vrijedna sirovina koja se koristi za dobivanje novih proizvoda ili energije te doprinosi zaštiti okoliša.

Na svojim internetskim stranicama Eko Moslavina opširnije je predstavila ovaj projekt pod nazivom „Na mladima svijet ostaje!“.21.1.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1035 ... Autor: Martina ...