GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KUTINA NASTAVLJA POTICATI ZAPOŠLJAVANJE


Grad Kutina dodijelio je 210.000,00 kuna bespovratnih sredstava poduzetnicima i obrtnicima sa svog područja, nastavljajući tako praksu poticanja novih zapošljavanja, započetu još 2012. godine. Kroz te potpore Grad utječe i na razvoj poduzetništva i obrta na svom području, odnosno na povećanje broja zaposlenih osoba u tim djelatnostima.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, s poduzetnicima i obrtnicima koji su se javili na poziv Grada za sufinanciranje novog zapošljavanja, samozapošljavanja, potpora za usavršavanje ili dodatno obrazovanja, te sezonsko zapošljavanje u poljoprivredi, potpisao je sporazume o dodjeli  bespovratnih sredstava za tu namjenu. Gradonačelnik je tom prigodom istaknuo kako je na poziv Grada pristiglo 16 zahtjeva za 20 novozaposlenih osoba od toga novozaposlenih 8, samozaposlenih 12 i 9 zahtjeva osoba mlađih od 29 godina.

„U proračunu je za ovu mjeru osigurano 300 tisuća kuna, stoga je vidljivo da je u gradskom proračunu još ostalo sredstva tako da je bitno naglasiti kako će svi koji će tijekom ove godine steći uvjete za sufinanciranje po ovom programu svakako biti dobrodošli, te mogu predati svoju zamolbu u UO za gospodarstvo u zgradi gradske uprave“, istaknuo je gradonačelnik Zlatko Babić.

Gradonačelnik Zlatko Babić svim poduzetnicima i obrtnicima uputio je riječi zahvale što unatoč svim problemima nastoje zadržati poduzetnički duh, te ostaju u Kutini, za koju se nada da će ponovno biti poželjno mjesto za poduzetnike.

Većinu subvencija ostvarili su mladi poduzetnici, no bilo je tu i onih s dužim poduzetničkim stažom. Svi oni pohvalili su ovakve poticajne mjere Grada, napominjući kako je, u ovim teškim trenucima kada je obrtniku izuzetno teško doći do posla, svaka financijska pomoć uvelike dobrodošla.

„Zahvalan sam gradonačelniku i gradskoj vlasti što su svojim mjerama dosegnuli rješenje pokretanja novog gospodarskog kotača koji će omogućiti nova radna mjesta. Želim vam puno uspjeha u poslu, te da nakon godinu dana poslovanja proširite svoju djelatnost i time prekinete trend praznih lokala kako bi novim radnim mjestima spriječili odlazak mladih iz našeg grada“, istaknuo je Karlo Kabelka, član odbora za gospodarstvo.

 „Sve pohvale i svu podršku ćete dobiti od Grada Kutine i nadam se da ćete nakon tih godinu dana   biti poslodavci koji će se okrenuti novom zapošljavanju, stoga vas pozivamo da nam se i slijedeće godine obratite, zatražite pomoć gdje ćemo vam također omogućiti određene potpore za vaše inicijative“, istaknuo je Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, te podsjetio da Grad Kutina provodi niz aktivnosti za potporu i razvoj malog, srednjeg i velikog gospodarstva, a potom i čestitao na hrabrosti i samoinicijativnosti za pokretanje vlastitog poslovanja.

Predmet potpisivanja sporazuma je dodjela bespovratnih sredstava za poticanje novih zapošljavanja, te direktni utjecaj na razvoj poduzetništva i obrta, odnosno povećanje broja zaposlenih na području Grada Kutine u poduzetništvu i obrtu, te u dijelu društvenih i uslužnih djelatnosti/zanimanja, poticanje dodatnog usavršavanja/dodatnog obrazovanja za određena zanimanja definirana zakonskim aktima, kao i kod poslodavca koji imaju potrebu zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi.


 1.8.2018. - DruštvoBroj čitanja: 2188 ... Autor: Martina ...