GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Jubilarna 25. MoslaVina - izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti


Moslavina i Grad Kutina ovaj vikend su bili u znaku vina. Razlog tome bilo je održavanje jubilarne 25 izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti – MoslaVina.

Na izložbu je ove godine pristiglo gotovo 180 uzoraka vina, s tim da je autohtona sorta škrlet ove godine zabilježila do sada najveći broj pristiglih uzoraka. Organizatori MoslaVine, Udruga vinogradara i voćara „Lujo Miklaužić“ i Turistička zajednica Grada Kutine, iznimno su zadovoljni ovogodišnjom izložbom.

Zoran Jančar predsjednik Udruge vinogradara i voćara „Lujo Miklaužić“, istaknuo je kako je na izložbu pristiglo 175 uzoraka vina, gdje su 44 vina ocijenjena zlatnom medaljom, a 86 vina srebrnom medaljom.

„Izložba MoslaVina iznimno je značajna za promociju Kutine, Moslavine, ali i Sisačko-moslavačke županije“, potvrdila je direktorica kutinske Turističke zajednice Ivana Grdić, dodajući da izložba prvenstveno promovira autohtone sorte vina, a pogotovo moslavačku autohtonu sortu – škrlet.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako se u Kutini i Moslavini u turističkom dijelu nastoji sve više orijentirati prema vinskim cestama, te staviti u fokus naše proizvođače vina, dok je župan SMŽ Ivo Žinić istaknuo kako je MoslaVina izložba na koju su ponosni svi u Županiji.

 

 

Među govornicima je bio i ministar gospodarstva Darko Horvat. Svi su zahvalili vinarima što nisu odustali od domaće proizvodnje i krajnjeg proizvoda – vrhunskog vina.

Unatoč lošem vremenu, početak manifestacije iskorišten je da se nagrade najbolji na ovogodišnjoj MoslaVini, pa je tako među brojnim nagrađenima, titulu šampiona ovogodišnje „MoslaVine“ za škrlet osvojila kutinska Vinarija Košutić.

Ovogodišnja MoslaVina bila je obogaćena mnoštvom stručnih predavanja, dok su u glazbenom dijelu, sve prisutne zabavljali Prima bend i grupa Profeel koji su ujedno bili predgrupa na koncertu Željka Bebeka i Zlatka Pejakovića.

Vrhunska vina su rezultat rada, truda i marljivosti vinara koji iz godine u godinu rade iskorak u svojoj proizvodnji, a uz dobru kapljicu, odličnu atmosferu i izuzetno dobru posjećenost na kutinskom gradskom trgu, uspješno je obilježeno 25 godina MoslaVine - izložbe vina Hrvatske i vina izvornih sorti.4.6.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1923 ... Autor: Martina ...