GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan izlet u Lonjsko polje za sudionike Dana kruha


Kao nagrada za sudjelovanje na prošlogodišnjim Danima kruha, djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja Grada Kutine boravila su u ponedjeljak na izletu u Parku prirode Lonjsko polje u organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina – Grad prijatelj djece.

Kako bi se što bolje upoznali s ljepotom i tradicijskom baštinom Lonjskog polja kao dio projekta Koordinacije ''Upoznajmo biser Moslavine'', koji se provodi već nekoliko godina, djeca i njihovi voditelji imali su prilike ploviti panoramskim brodom na rijeci Savi, što je na mnoge ostavilo poseban utisak.

Potom su posjetili selo Krapje i prijamni centar PP Lonjsko polje, gdje su čuli detalje o samom parku te su svjedočili bogatoj graditeljskoj baštini u samom selu. Iz Krapja put je vodio u Mužilovčicu gdje je bila pauza za ručak, nakon čega su se djeca okušala u ''seoskoj olimpijadi''.

Na kraju izleta posjetili su i Čigoč, poznato selo roda, gdje su čuli više detalja o toj veličanstvenoj ptici te su imali priliku i uživo promatrati rode i njihove mlade.

Sudionici ističu kako je cijeli izlet protekao u veselom tonu, da je bilo zanimljivo i edukativno, te da se raduju nekom slijedećem posjetu Lonjskom polju.15.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1716 ... Autor: Martina ...