GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Polaganje vijenaca povodom 23.obljetnice Bljeska


Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima na kutinskom gradskom groblju uz Križ s krunicom te pred spomen obilježjem Petrokemije d.d. i policijske postaje Kutina započelo je obilježavanje 23. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Bljesak", u kojoj su oslobođena okupirana naselja zapadne Slavonije. Za samo 31 sat, oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara okupirane zapadne Slavonije i uspostavljen nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac. U akciji je sudjelovalo oko 7200 hrvatskih vojnika i policajaca.

Molitvu i riječi zahvale na kutinskom groblju poginulim hrvatskim braniteljima, održao je đakon Hrvoje Zovko, a pozdravnim govorom, izražavajući zahvalnost roditeljima i obiteljima poginulih i nestalih branitelja, obratio se gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić istaknuvši žrtvu i doprinos branitelja u obrani naše Domovine koje se s ponosom prisjećamo, kao i s kakvom je ljubavlju u neopisivom zajedništvu stvarana samostalna Republika Hrvatska.

Vijence i svijeće na kutinskom gradskom groblju te pred spomen obilježjem Petrokemije d.d. i PP Kutina, položile su udruge proistekle iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici PP Kutina, predstavnici Petrokemije d.d. te delegacija Grada Kutine na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem, ali i ostali sugrađani koji su ovim činom zahvalili hrvatskim braniteljima što su svoj život položili na oltar Domovine za slobodu svih nas. (m.p.k.)

 2.5.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1103 ... Autor: Martina ...