GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održana Skupština Hrvatskih domobrana ogranak Kutina


Hrvatski domobrani ogranak Kutina, 28.travnja 2018. održali su redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, izaslanik župana SMŽ Stjepan Hrasnik, predstavnica Matice Hrvatske ogranak Kutina Katarina Brkić, tajnik središnjice Ivan Tokić, predstavnici ogranaka Slatine, Garešnice, Popovače i Zagreba te predsjednica HDOK-a Marica Rumišek.

Radno predsjedništvo sačinjavali su Robert Krpes, Hrvoje Petranović i Mario Podhraški, a u svom prepoznatljivom i vrlo aktivnom radu, broj članova tijekom 2017.godine u HDOK je znatno povećan i pojačan mladim ljudima što im, kako sami naglašavaju, daje nadu za uspješan rad udruge i u budućnosti.

Predsjednica HDOK-a Marica Rumišek podnijela je Izvještaj o radu udruge kojim navodi aktivan rad tijekom prošle godine poput organizacije tribina Romana Ljeljaka i prikazivanje filma „Huda Jama“. U izvještaju podnose da su nazočili na komemoraciji Kočevski rog, dok su na komemoraciji žrtvama na Bleiburškom polju po treći puta s njima putovali i srednjoškolci koji ovim načinom upoznaju povijest svog naroda.

Također, hodočastili su s 15 srednjoškolaca u Grad Heroj Vukovar gdje su svi zajedno odali počast na Ovčari i groblju.

Nazočili su i komemoraciji u Zrinu, a po povratku su obišli Spomen dom u Bačinu koji je poslije Ovčare najveća masovna grobnica u spomenutom mjestu.

Za plan aktivnosti u tekućoj godini naveli su sudjelovanje na obilježavanju državnih praznika i datuma vezanih uz Domovinski i II. Svjetski rat u suradnji s Gradom Kutinom.

Navedena je i suradnja s ograncima Hrvatskih domobrana i nazočnost komemoracijama koje održavaju te mnoge druge aktivnosti kojima djeluju na širenju domoljublja koje je u ovim teškim trenucima od izuzetne važnosti.

Pozdravnim govorom, svim prisutnima obratio se kutinski gradonačelnik Zlatko Babić te podržao rad udruge HDOK-a ističući njenu važnost i zahvalu za aktivan dosadašnji rad koji će, u suradnji s Gradom Kutinom, se nastaviti i u budućnosti.

 30.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1160 ... Autor: Martina ...