GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

"Kuhajmo i jedimo zdravo" u PŠ Kutinska Slatina


U Područnoj školi Kutinska Slatina održane su kuharske radionice pod nazivom „Kuhajmo i jedimo zdravo“. Radionice se provode već dulji niz godina u suradnji s Dječjim vrtićem Kutina, dok Kutina kao Grad prijatelj djece pomaže u realizaciji navedenog programa. Radionici su se odazvali učenici četvrtih razreda osnovnih škola Zvonimira Franka, Mate Lovraka - PŠ Kutinska Slatina, Banova Jaruga te mališani Dječjeg vrtića Kutina.

Ovogodišnji projekt čija je tema bilo voće u prehrani, pripremile su dr. Branka Pirija, pedijatrica i voditeljica Savjetovališta za roditelje u kutinskom Domu zdravlja, učiteljica u OŠ Mate Lovraka –PŠ Kutinska Slatina ,  te zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića, Adrijana Badanjak. Predstavnici učenika četvrtih razreda iz 3 kutinske osnovne škola i djeca Dječjeg vrtića su kroz predavanje dr. Branke Pirije mogli saznati sve o voću i stjecanju zdravih prehrambenih navika, koje će im koristiti tijekom cijelog života. 

Osim teorijskog dijela, organizirane su i kuharske radionice gdje se učilo vještinama pripremanja  voćnih salata,voćnog soka ,ražnjića od voća  kroz  razvijanje sigurnosti i samostalnosti.

Sudionici radionice uz pripremljeni prigodni letak "Voće u prehrani" na odlasku su dobili i pohvalnicu za uspješno savladanu „Kuharsku radionicu“.

Ispred Grada Kutine, na ovoj nadasve zanimljivoj, edukativnoj i veseloj radionici, sudjelovala je i voditeljica koordinacije Renata Vlahek.

Na kraju druženja, svi su s veseljem prionuli degustaciji koja je uslijedila, a iz PŠ Kutinska Slatina poručuju da se vesele nekom novom susretu.

 30.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 818 ... Autor: Martina ...