GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga invalida rada Kutina na prijemu kod gradonačelnika


Uoči godišnje skupštine Udruge invalida rada Grada Kutine, 28.travnja, u četvrtak, održan je prijem kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića kojem su nazočili predsjednik HSUIR-a Josip Petrač, izvršni direktor HSUIR-a Leko Sokolaj, predsjednik nadzornog odbora HSUIR-a Ivica Lazić te predsjednik Udruge invalida rada Grada Kutine Božo Cesar.

Uputivši srdačnu dobrodošlicu, gradonačelnik Zlatko Babić je naglasio važnost što većeg pomaganja i pružanja pomoći osobama s invaliditetom, a dogovorena je i platforma za suradnju.

Gradonačelnik Babić tom je prilikom podržao rad udruge rekavši kako su vrata Grada Kutine otvorena za sva pitanja i podršku aktivnostima Udruge invalida rada, te da će se, sukladno mogućnostima, pomoći unaprjeđenju rada i aktivnosti ove udruge. 

Tijekom prijema predstavnici UIR-a  i HSUIR-a informirali su gradonačelnika o aktivnostima koje provode u svojim udrugama, ali su isto tako istaknuli i probleme s kojima se susreću. Tako su kao najveće probleme izdvojili  financiranje rada Udruge tako da očekuju snažnije financijsko praćenje svih jedinica lokalne samouprave na područjima na kojima djeluju kako Grad Kutina ne bi morala snositi većinu troškova.

Nakon prijema održana je godišnja skupština na kojoj je predsjednik Udruge invalida rada Grada Kutine Božo Cesar podsjetio kako je udruga osnovana 1985., a danas broji oko 450 članova, te obuhvaća područje od Jasenovca do Velike Ludine.

Prošle godine udruga je bila organizator 10. susreta osoba s invaliditetom, a odazvalo se velik broj udruga sa šireg područja. Udruga radi neprekidno 33 godine, a rad se zasniva na volontiranju članova, koji su mahom starije životne dobi.

U planu za 2018. planiraju proširiti broj članova i više poraditi na senzibiliziranju javnosti putem medija za problematiku osoba s invaliditetom.

Nastavit će s izdavanjem glasila jednom godišnje, po potrebi i više puta, te i dalje raditi na aktivnostima unutar udruge kroz razne radionice za njihove članove, te ih informirati i uputiti vezano uz sva njihova zakonska prava.

Rad udruge podržali su predsjednik HSUIR-a Josip Petrač, te tajnik Leko Sokolaj, a okupljenima se, pozdravnim govorom obratio i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić te zahvalio predstavnicima Udruge na požrtvovnosti i trudu koji ulažu za ostvarivanje prava svojih članova, ali i istaknuo želju za nastavkom uspješne suradnje i u budućnosti.

 30.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 687 ... Autor: Martina ...