GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Tjedan zajedništva u OŠ Vladimira Vidrića


Osnovna škola Vladimira Vidrića organizirala je u suradnji s Centrom za mirovne studije Tjedan zajedništva - projekt Budi promjena! Cilj projekta je premostiti razlike između učenika, poticati prijateljstvo i zajedništvo te upoznati i povezati se s učenicima tražiteljima azila.

Tjedan zajedništva započeo je 23. travnja i traje do 27. travnja 2018. godine. Aktivnost je osmislio i organizirao Bojan Iličić, magistar primarnog obrazovanja. Tjedan se sastojao od edukativnih, likovnih, sportskih te zabavnih radionica u kojima su učenici uživali. Voditelji radionica bili su: Kristina Mikuličić, Una Mikša, Nikola Bartulić, Bojan Iličić, Diana Kajganić i Martina Đanić.

Vijeće učenika donijelo je pravila prijateljstva, a učenici su ispisali poruke zajedništva i svim učenicima zaželjeli dobrodošlicu. Školska kuhinja je pripremila tradicionalno jelo učenika tražitelja azila, što je sve učenike posebno obradovalo. Učenici su u produženom boravku izradili slikovnicu s najvažnijim znamenitostima Kutine i kartom s lokacijom nacrtanih mjesta s ciljem da se učenicima olakša kretanje i upoznavanje grada. Slikovnicu će dobiti svi učenici tražitelji azila koji pohađaju OŠ Vladimira Vidrića u Kutini.

Poruke o prijateljstvu koje su izradili učenici tvore krošnju prijateljstva na ekodrvetu u školskom holu.

Prezentaciju projekta uveličali su predstavnici Grada Kutine, Centra za mirovne studije i Društva Naša djeca Kutina.30.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 915 ... Autor: Martina ...