GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U Kutini održan radni sastanak gradonačelnika i župana


U Gradskoj vijećnici Grada Kutine , 25.travnja u srijedu, održan je radni sastanak čelnika Grada Kutine, predvođenih gradonačelnikom Zlatkom Babićem sa Sisačko-moslavačkim županom Ivom Žinićem i njegovim zamjenikom Romanom Rosavcem. Radnom sastanku prisustvovali su članovi upravnih tijela vezanih uz gospodarstvo, društvene djelatnosti i financije.

Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo uspješnom suradnjom Grada Kutine i Sisačko moslavačke županije ističući kako je ovo već četvrti po redu sastanak u prvih godinu dan te najavio određene aktivnosti na županijskim ustanovama: Domu zdravlja Kutina, Tehničkoj školi, Gimnaziji i Doma učenika u Kutini.

Gradonačelnik je prezentirao rad Grada i na vlastitim objektima istaknuvši energetsku obnovu na 5 objekata osnovnih škola i vrtića koja je u tijeku.

Dodao je kako je Grad Kutina usmjerena na aktivnosti oplemenjivanja i dolaska investitora u Poduzetničku zonu I, II, III gdje se posebno ističe tvrtka Ziegler koja svoji proizvodnim pogonom otvara mogućnost otvaranja 100-tinjak radnih mjesta.

Kutinski gradonačelnik je pohvalio i zajedničku suradnju na obnovi Županijskih cesta, koje trenutno i nisu u najboljem stanju, no zajedničkim financiranjem u ukupnom iznosu od 3 milijuna kuna na razini ove godine, nada se, kako će se stanje popraviti, jer radi se o jednom od većih ulaganja u Županijske ceste u odnosu na prethodno razdoblje.

U svom obraćanju gradonačelnik Babić istaknuo je kako je suradnja poticaj i njemu samom kao gradonačelniku, a naravno i njegovu stručnom timu. Također, dodao je kako sugrađani već sad mogu primijetiti bolju kvalitetu života kroz niz mjera koje se provode.

Jedna od glavnih tema radnog sastanka bila je realizacija projekta Doma za starije i nemoćne u dijelu zgrade kutinskog Doma zdravlja za koji će se, u okvirima proračuna Grada i Županije, izvršiti planirani poslovi za tekuću godinu.

„U proračunu županije za ovu godinu predviđena su određena sredstva u iznosu od preko 250 tisuća kuna za projektnu dokumentaciju rekonstrukcije Doma za starije i nemoćne u Kutini i upravo ćemo danas dogovoriti da se projektna dokumentacija što brže izradi i da se pronađu financijska sredstva kako bismo mogli krenuti u realizaciju projekta te kako bismo i na ovom području našim umirovljenicima osigurali adekvatan smještaj.“ - istaknuo je župan Ivo Žinić.

Sisačko-moslavačka županija brine i o zdravstvenoj skrbi, te sufinancira dolazak specijalista u Dom zdravlja, a angažirat će i dodatan tim hitne pomoći.

Župan Ivo Žinić, zahvalio je na suradnji i vrlo kvalitetnim projektima koje Grad provodi ističući zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom Grada Kutine i SMŽ.

„Grad Kutina je od izuzetne važnosti za Hrvatsku po pitanju radnih mjesta i industrije, tako da smo u dosadašnjih nekoliko mjeseci imali čitav niz razgovora vezanih za opstojnost Petrokemije gdje zajednički u suradnji s državom i kontaktima sa premijerom, pokušavamo riješiti ovaj slučaj kako bismo održali industriju za koju ćemo konačno rješenje saznati kroz narednih 10-tak do mjesec dana.“- rekao je župan Ivo Žinić.

Osim Petrokemije, župan je istaknuo i druge značajne tvrtke u Kutini, pozdravljajući dolazak tvrtke Ziegler koja će omogućiti nova radna mjesta. Osvrnuo se i na zajednički projekt Kupujmo lokalno, koji je uz razvoj turizma također bitna tema sastanka.

„Dotaknuli smo se i svih ostalih tema, kao što je Gimnazija, Tehnička škola, sport i kultura, a i međusobna financijska suradnja. Ovakvih sastanaka je bilo i prije, sada ćemo probati da se ovi radni sastanci odvijaju tako da i odgovorne osobe iz Županije dođu u Kutinu i nastojat ćemo ih uvijek upoznati s određenim problemima i da nađemo zajedničko rješenje za rješavanje tih problema i da to u konačnici bude u korist građana Kutine“, rekao je Babić.    (m.p.k.)26.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1496 ... Autor: Martina ...