GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinska Noć knjige


Noć knjige održava se već sedmu godinu, a cilj joj je tematiziranje knjige i popularizacija čitanja. Ove godine bilježila je rekordan broj sudionika. U čak 287 gradova održalo se gotovo 1200 programa. Kao i svake godine do sada u ovu manifestaciju uključila se i Gradska knjižnica Grada Kutine.

Program je  započeo  s vrlo zanimljivim multimedijalnim predavanjem ujedno i predstavljanjem knjige Barinški epitaf: priča s Pacific Crest Traila autora Nikole Horvata, prvog Hrvata koji je prošao Pacific Crest Trail, stazu dugu 4300 km, a za taj mu je pothvat trebalo 6 mjeseci.

Nikola je određeni period radio kao učitelj na zamjeni u Srednjoj školi Tina Ujevića tako da mu ovo nije prvi posjet Kutini.

Nakon predavanja, moglo se uživati u zvucima gitare glazbenika Saše Begovića-Mateškovića koji je  izveo nekoliko solo izvedbi te par dueta s glazbenikom Lou Profom čime su najavili skori izlazak zajedničkog albuma.

Nakon glazbenog predaha, uslijedile su već svima poznate akcije: 50% popusta na godišnju članarinu te vraćanje knjiga bez naplate zakasnine.

Ovu nadasve ugodnu i lijepu manifestaciju, svojim dolaskom podržao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz bogate riječi hvale organizatorima i posjetiteljima koji su svojim dolaskom podržali događaj.

Još jedna Noć knjige je iza nas i sad ostaju planovi za nova događanja. Dođite u knjižnicu i posudite svoj primjerak knjige jer kako bi rekao Charles W.Eliot " Knjige su naše najtiše i najvjernije prijateljice, najlakše je doći do njih, daju najmudrije savjete i najstrpljivije su učiteljice.“  - stoji u priopćenju ravnateljice kutinske Gradske knjižnice, Suzane Pomper.

 

 24.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1770 ... Autor: Martina ...