GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Sportska dvorana dobila novu rasvjetu


Grad Kutina u Velikoj dvorani Sportskog centra osigurala je zamjenu rasvjete suvremenom i energetski učinkovitijom LED rasvjetom.

U ovu investiciju uloženo je 176 tisuća kuna, a novi sistem omogućuje bolji i znatno kvalitetniji intezitet osvijetljenosti sportske dvorane, te se prema izračunima na taj način postiže ukupna ušteda troška električne energije i do 60%.

Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, ovim je ulaganjem najavio investiranje u daljnji plan obnove Sportskog centra Kutine ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna, počevši od rekonstrukcije bazena koje iznosi  1,1 milijun kuna.

Zamjena atletske staze tartan stazom je investicija u koju bi se uložilo 1,2 milijuna kuna, a time bi se omogućili bolji uvjeti za trening Atletskom Klubu Moslavina koji ekipno i pojedinačno nižu zapažene rezultate na raznim natjecanjima te bi se tako stvorili uvjeti za takmičenje na državnoj razini u atletici koji bi se mogli održavati u Kutini.

U planu je i obnova kuglane u vrijednosti od 400 tisuća kuna koja je nužna kako bi se kontinuirano održavali treninzi kluba, ali i dijela Male dvorane u iznosu od 300 tisuća kuna u kojoj trenutno treniraju osobe s invaliditetom Atletskog kluba Odisej koji također ostvaruju odlične rezultate na raznim natjecanjima.

„Planirane investicije u obnovu Sportskog centra trebale bi se realizirati tijekom 4 godine kako bi sportski park dobio jednu cjelinu koja bi bila na zadovoljavajućoj razini za održavanje svih potrebnih sportskih takmičenja, ali i da bismo omogućili našim aktivnim udrugama, koje nižu zavidne rezultate, dobre uvjete za svoj rad i time nagradili njihov trud“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Marcel Vučetić, ravnatelj Sportskog centra Kutina, prezentirao je novu LED rasvjetu te naglasio kako se, po izračunima, novom rasvjetom očekuje manji trošak električne energije za 140 tisuća kuna, što znači da će dosadašnji trošak koji je iznosio 200 tisuća kuna od sada biti 60 tisuća što je neusporedivo manje.

Ova zamjena obavljena je i u skladu sa zakonskim propisima zbog povećanja sigurnosti, jer je živina rasvjeta uz svjetlost emitirala i toplinu.

Nova LED rasvjeta ispunjava sve uvjete te će se u Sportskoj dvorani i dalje odvijati treninzi i službena natjecanja, a nova poboljšana rasvjeta će uvelike pridonijeti posebnom ugođaju sportskih događanja.  (m.p.k.)

 

 

 

 

 

 14.4.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1517 ... Autor: Martina ...