GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Društvo Naša djeca Kutina dobilo novi prostor za rad udruge


Udruga Društvo Naša djeca trenutno je u fazi preseljenja u novi prostor dodijeljen od tvrtke Selk d.o.o. na trajno korištenje bez naknade.

Grad Kutina je u tu svrhu udruzi osigurala financijska sredstva za kompletno uređenje prostora.

Akciji se pridružila Irena Vdović, te na svoju inicijativu u organizaciji s Muzejom Moslavine organizirala prodajnu izložbu umjetnika Dine Lučića Lavčevića kojom je sav prihod bio namjenjen DND-u za rad udruge i uređenje novog prostora.

Tom prigodom, izloženo je 20 fotografika od kojih je desetak prodano.

Izložbu je otvorila Sonja Repić, zamjenica kutinskog gradonačelnika, a kroz neko vrijeme izložbi se pridružio i gradonačelnik Zlatko Babić koji je i sam, kupnjom slike, pridonio ovoj inicijativi.  

Na izložbi je poznati glumac Zoran Kelava izveo performans djelima renesansnih autora , a najzapaženija je bila izvedba Bele Hamvasa Filozofija vina.

Zlatko Babić, istaknuo je kako će se, na prijedlog Sandre Todorov, ravnateljice Dječjeg vrtića Kutina, stari prostor DND-a, prenamijeniti u dječji vrtić koji će sačinjavati dvije vrtićke skupine kako bi se smanjila lista čekanja za upis, te će uskoro ondje sve biti spremno za igru malih vrtićanaca.  (m.p.k.)29.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1353 ... Autor: Martina ...