GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Započelo uređenje Kluba mladih


U Gradskoj vijećnici Grada Kutine, održala se tiskovna konferencija  na kojoj su se medijskim djelatnicima obratili Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine, Branko Kranjčević i Maja Mašala, predstavnici KCM-a, Zdravko Mašala i Vladimir Kroupa, predstavnici MK Vilenjaci, Matea Sedlaček, predstavnica Udruge KOMA, te Mišel Novosel predstavnik Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima, a u cilju kako bi se prezentirale dosadašnje  aktivnosti i budući planovi na osnivanju kluba mladih Baraka.

Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić je podsjetio kako je obnova nove Barake na zgradi nekadašnje Pekare Like, započela krajem prošle godine rješavanjem imovinskih odnosa nad zemljištem i postavljanjem novog krova.

Prije početka konferencije, Zlatko Babić je obišao radove na gradilištu gdje su u tijeku grubi građevinski radovi koji već sada definiraju kako će u konačnici izgledati klub mladih, a slijede određena ulaganja poput priključka za struju, vodu, kanalizaciju i plin. Cijela investicija radi se kao preduvjet za dobivanje uporabne dozvole kako bi se po zakonu mogla održati sva potrebna događanja u organizaciji korisnika prostora.

Stari objekt će se srušiti, a na tom dijelu će biti pozornica za vanjska događanja tijekom ljetnog razdoblja.

Namjena Barake, kluba mladih, bit će višenamjenska, za odvijanje javnih događanja, te za stalno i svakodnevno druženje mladih. Prostor će biti namijenjen za korištenje udrugama KCM, Koma, Moto klubu Vilenjaci i Faun.

Imat će i zajedničke prostorije za radionice koje će osmisliti udruge mladih i jedan veći prostor u kojem će se moći organizirati koncerti, tribine i ostali javni događaji.

Branko Kranjčević, predsjednik Kulturnog centra mladih, prezentacijom se osvrnuo na prošlost Barake upoznajući s njenim alternativnim izričajem uz koji su odrastale brojne generacije i koja je u konačnici naš Grad činila prepoznatljivim održavajući razne koncerte privlačeći ljude iz cijeloga svijeta.

Zahvalio je gradonačelniku na potpori i početku rješavanja problema prostora za mlade i udruge mladih u Kutini, jer je to od velike važnosti kako za mlade tako i za cijeli Grad.

Maja Mašala, član KCM-a, istaknula je kako će Barak biti multifunkcionalni prostor kojeg će koristiti udruge koje žele društveno djelovati u Kutini, a osim za glazbena događanja koristit će se za razne aktivnosti, predavanja, tribine, okrugle stolove, video projekcije i za ostale edukativne i zabavne sadržaje.

Mišel Novosel, predstavnik Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima, prezentirao je idejni projekt građevinskih radova.

Ukupna površina iznosi 450 kvadrata, od toga je 370 kvadrata zatvorenog prostora i 78 kvadrata otvorenog prostora s dvije nadstrešnice. Baraka će sadržavat rekonstruirani objekt društvene namjene poput ureda za sve udruge, sviraone, glazbenog studija, skladišta za glazbenu opremu, backstage-a i koncertnu dvoranu za 100-120 posjetitelja, te uređeno zemljište u svrhu održavanja raznih događaja na otvorenom.

Očekuje se kako će Baraka biti potpuno uređena do kraja ove godine, a na samom kraju tiskovne konferencije, istaknuo je zadovoljstvo gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić koji je rekao da će ovako kvalitetne projekte za mlade Grad uvijek rado podržati, jer tim načinom današnje nove generacije, djeca koja su sada još u vrtiću i osnovnim školama, kada odrastu moći će graditi svoje lijepe trenutke mladosti družeći se, educirajući i razvijajući svoju kreativnost upravo u budućem klubu mladih, u Baraci.   (m.p.k.)

 29.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1376 ... Autor: Martina ...