GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Održan kickboxing turnir, “Balkan Open 2018.”


U Tešnju je održan „Balkan Open 2018“ u kickboxingu, na kojem su se natjecali borci iz 15 zemalja, ukupno 98 klubova sa 490 natjecatelja u 707 startova. Odličan uspjeh ostvarila je Slađana Rajčević osvojenom titulom najbolje juniorke „Balkan Open-a 2018“.

Po svemu sudeći ovo je do sada bilo najveće balkansko izdanje.

Vodile su se bespoštedne sportske borbe na dva ringa i 4 tatamija u svim dobnim skupinama i pet sportskih disciplina; point fighting, kick light, light contact, low kick i K1.rules.

Kutinčani su u tako sjajnoj konkurenciji osvojili 3 zlata, srebro i broncu. Ovaj puta ponovo je sjajila juniorka Slađana Rajčavević. Izvrsnim borbama i svršenom tehnikom u skupini do 65 kilograma nadmašila je sve svoje protivnice u light contactu.

Stariji kadet Šimun Filipović odlično je radio light contact u skupini do 69kg i tako zasluženo osvojio 1. mjesto.

Pokazao je vrlo veliku upornost, te se od njega i dalje mogu očekivati odlični rezultati. Nažalost zbog jedne lakše povrede nije nastupio u kick lightu, gdje se od njega očekivao također odličan rezultat.

Doris Magdić, kao mlađa juniorka, nastupila je tehnikom low kick u skupini od 65kg. Finalnu borbu je izgubila od više aktivnije Natalije Savić iz kluba Radnički-Niš. Doris je pokazala dobru borbu precizno pogađajući ,no suci su više vrednovali agilnost Natalije Savić i pokušaje da sruši Doris.

Aziz Mudrov se borio u polufinalima juniorskog low kicka u skupini do 81kg, no izgubio je u borbi s Alenom Ugrinčićem iz kluba Jumruk Gym. Aziz je dobro započeo borbu koristeći nožne tehnike. Držao je Ugrinčića na distanci  precizno ga pogađajući front kickom. Ohrabren, prihvatio je borbu boksačkim tehnikama gdje se pokazao manje uspješnim, te tako riskirao bolji rezultat.

U point fightingu  mlađe kadetkinja Ena Čorak je u skupini do 37kg izgubila u 1/8 od Enike Toth (Bermeno sport KFT). Ena je nakon dužeg vremena pokazala dobru borbu, a da je imala dobru protivnicu govori ulazak Toth u finale skupine.

Karlo Novak borio se u kategoriji mlađih kadeta tehnikom point fighting, te izgubio ¼ od Kristijana Miluseva  (Masaru-Bugarska) u skupini do 47kg.

Kutinčane u daljnjim natjecanjima očekuje veliki međunarodni turnir C klase u Bihaću, pa zatim HP u Opatiji.

 

 

 

 27.3.2018. - SportBroj čitanja: 1072 ... Autor: Martina ...