GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Uspješan nastup MUP-a na Zagrebačkom proljetnom polumaratonu


U organizaciji AK Maksimir i Run&Trek, pod pokroviteljstvom Zagrebačkog atletskog saveza održan je 3. Zagrebački proljetni polumaraton.  Osim polumaratona trčale su se i dvije kraće utrke i to na 5 kilometara, te utrka polumaratonskih štafeta. Start i cilj utrka bili su ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, na vrlo atraktivnom prostoru što je bio odličan spoj kulture, obrazovanja i sporta. Na utrkama je ukupno sudjelovalo oko 1.500 trkačica i trkača iz više od 10 zemalja. Najviše je bilo polumaratonaca, dok je bio podjednak broj trkača na utrkama štafeta i na 5 kilometara. Polumaratonci su trčali dva istovjetna kruga, a ravna staza i malo prohladno, ali za trčanje ugodno vrijeme bez kiše, pogodovali su dobrim rezultatima i mnoštvu osobnih rekorda.

Pokretač i direktor utrke Robert Franjković je istaknuo kako je u utrci sudjelovao značajan broj vrlo kvalitetnih trkača i trkačica, od kojih su istaknuti muških trkači slovenski olimpijac iz Londona, Primož Kobe, prošlogodišnji najbrži hrvatski trkač Antun Pavelić, te legenda hrvatskog maratona, još uvijek važećeg rekordera Drago Paripović. Kod djevojaka bitno je spomenuti našu olimpijku Mateu Matošević koja je prije tri tjedna pobijedila na Splitskom polumaratonu te Nikolinu Stepan, sudionicu Svjetskog prvenstva u maratonu.

Zagrebački proljetni polumaraton je drugo kolo 1. hrvatske lige HUVA na kojem je naša trkačka ekipa ostvarila odlične rezultate! Boje našeg kluba branila je ekipa od tri trkačice i tri trkača, pa je tako Tanja Samardžić ostvarila odlično treće mjesto u ženskom poretku i kategoriji ŽS, Tanja Lašak je ostvarila 178. mjesto u ženskom poretku i 31. mjesto u kategoriji Ž45. Tanji je ovo ujedno bio prvi nastup na polumaratonu za MUP.

Ana Glavaš je ostvarila 182. mjesto u ženskom poretku i 69. mjesto u kategoriji Ž35, Vladimir Klinčić 28. mjesto u muškom poretku i 19. mjesto u kategoriji MS, Mario Čeliković 120. mjesto u ukupnom poretku i 56. mjesto u kategoriji MS, Danijel Klaić je ostvario 482. mjesto u ukupnom poretku i 131. mjesto u kategoriji M35.

U polumaratonskoj utrci uvjerljivo je pobijedio Slovenac Primož Kobe, ispred domaćih trkača  Gorana Grdenića koji je u cilj ušao kao drugi, te Antuna Rudolfa Pavelića koji je ulaskom u cilj zauzeo treće mjesto.

U ženskoj je konkurenciji s dvije minute prednosti pobijedila Matea Matošević Hačić, dok je drugoplasirana bila Nikolina Stepan. Treće mjesto pripalo je MUP - ovki Tanji Samardžić

Grad Kutina čestita svima koji su srušili osobne rekorde i postigli odlične rezultate, te zahvaljuje što svojim izuzetnim sportskim duhom i zapaženim uspjehom promoviraju naš Grad.

 

 26.3.2018. - SportBroj čitanja: 1158 ... Autor: Martina ...