GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Udruga dijabetičara obilježila Svjetski dan zdravlja


Udruga dijabetičara Grada Kutine danas je obilježila Svjetski dan zdravlja. Preventivnim akcijama koje su organizirali, svim zainteresiranima izmjerili su šećer, tlak i masnoće u krvi. 

Ovo je jedna u nizu akcija koju organizira Udruga dijabetičara Grada Kutine, a današnjom su akcijom željeli poručiti kako je prevencija pola zdravlja. Ovo je  prilika za naše građane da ne čekajući u čekaonici Doma zdravlja, mogu izmjeriti vrijednosti krvi i tlaka koje mogu pokazati da li im je potrebna daljnja liječnička obrada.

Mnogi su sretni jer na preventivnim akcijama kojima se građani rado odazivaju uvide da su im vrijednosti «u normali», no neki se neugodno iznenade kada im medicinske sestre preporuče odlazak liječniku radi daljnjih provjera.

Projekt uz potporu Grada Kutine povodom prevencije i ranog otkrivanja dijabetesa, omogućio je ovu preventivnu akciju kojoj je nazočio i gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić koji je konačnim rezultatom dokazao kako tlak i šećer održava u granicama normalnih vrijednosti.

Kutinski gradonačelnik svojim dolaskom, podržao je rad Udruge i same akcije kojoj je cilj senzibilizacija javnosti sa zdravstvenim problemima koji utječu na širu populaciju, te na važnost prevencije i ulaganja u zdravlje. 

Ovo je samo jedan od primjera zajedničkog rada za opće dobro i za ono što je najbitnije, zdravlje naših građana. (m.p.k.)26.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1204 ... Autor: Martina ...