GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutina domaćin radnom sastanku Upravnog odbora IPA Hrvatska


U Kutini je održan redovni sastanak Upravnog odbora IPA sekcije Hrvatska, Međunarodnog policijskog udruženja aktivnih i umirovljenih policajaca, na kojem su nazočili članovi Upravnog odbora i predsjednici regionalnih klubova koji djeluju na razini županija.

"Sjednicu održavamo u Kutini kao izraz potpore lokalnoj zajednici i policiji u Kutini i SMŽ", istaknuo je Miljenko Vidak, predsjednik IPA sekcije Hrvatska.

IPA (International Police Association) - Međunarodno policijsko udruženje je strukovna organizacija policajaca - udruga građana, koja okuplja više od 450.000 članova organiziranih u 64 države širom svijeta, od kojih je jedna i Hrvatska. Kao takva predstavlja najveće policijsko udruženje na svijetu. Od osnivanja do danas, pod esperanto krilaticom „Servo per Amikeco“ (Služimo kroz prijateljstvo) djeluje s ciljem širenja prijateljstva i unapređenja policijske struke.

IPA je jedina medunarodna strukovna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, zvanje, jezik, spol, rasu, religiju i svjetovni nazor.

Politički i poslovno je potpuno neovisna i nevezana za niti jednu drugu udrugu ili instituciju.

Otvorena je za policajce svih država, za jednostavne i neograničene odnose između pripadnika te službe i za uspostavljanje mogućnosti međusobne izmjene strukovnih iskustava, a registrirana je na temelju svojih ciljeva pri Vijeću Europe i Ujedinjenim Narodima sa savjetodavnim statusom kao nevladina međunarodna organizacija.

Ciljevi IPA-e su njegovati i gajiti prijateljske odnose i međusobnu pomoć među službujućim i umirovljenim policajcima u zemlji i u svijetu, olakšati razmjenu iskustava s područja policijske struke i podupirati međunarodnu policijsku suradnju, svojim javnim djelovanjem pozitivno djelovati na odnose između policajaca i građana, te posredstvom strukovnih putovanja, susretima na kongresima i seminarima proširivati znanja svojih članova i poboljšati razumijevanje za probleme drugih.

Gradonačelnik, Zlatko Babić, izrazio je zadovoljstvo jer se ovakvi sastanci održavaju upravo u Kutini. Naglasio je dobru suradnju IPA-e, lokalne zajednice i policije, te u znak zahvale uručio članovima Upravnog odbora IPA-e sekcije Hrvatska i predsjednicima regionalnih klubova, prigodne suvenire Grada Kutine.   (m.p.k.)

 

 

 25.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1059 ... Autor: Martina ...