GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Predstavljanje knjige "Iz kutinske davnine i blizine"


U organizaciji Turističke Zajednice Grada Kutine i Pučkog otvorenog učilišta Kutina, održana je promocija knjige „Iz kutinske davnine i blizine“ autora Dragutina Pasarića.

Knjiga izlazi u 70. obljetnici autorova života, a svežanj je turističkih kolumni, mjesečno u proteklih sedam godina objavljivanja najprije u tiskanom vodiču, a potom i na portalu Turističke zajednice grada Kutine. Knjigu prate crteži stare Kutine akademskog slikara Ivana Milata.

Uz pozdravni govor, sadržaj su predstavili predsjednik Društva hrvatskih književnika, Đuro Vidmarović, poznata književnica Božica Brkan, moslavačka spisateljica, Katarina Brkić, povjesničar umjetnosti, Mladen Mitar i urednik izdanja, Dražen Kovačević.

Sve prisutne, uz prigodnu čestitku autoru, pozdravili su Željko Lenart, saborski zastupnik, Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, Sonja Repić, zamjenica gradonačelnika grada Kutine i Nebojša Ćović, vijećnik Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Zlatko Babić, uz prigodnu čestitku istaknuo je zadovoljstvo kulturnim sadržajem u gradu, te uputio zahvalu svima koji pridonose kulturi u Kutini.

Glazbeni dio uveličao je Zbor Udruge umirovljenika grada Kutine, vokalni sastav Rusalke iz Kutine i KUD Repušnica iz Repušnice.

„Preporuka je s dubokim razumijevanjem pročitati kolumne, inače objavljene od 2010.-2017. na portalu Turističke zajednice grada Kutine, a što im u promicanju turističkih vrijednosti Moslavine jednostavnim i bliskim stilo daje osobitu vrijednost. Istodobno podsjetit će vas na pretke i poznanike, iz zaborava istrgnuti zbivanja iz davnine i blizine.. Javna povijest, ili kako joj dajemo značaj „učiteljice života“, u promišljanju za budućnost dobit će i svoju edukacijsku važnost.“ Istaknula je u uvodu Pasarićeve knjige „Iz kutinske davnine i blizine“, Matea Jalžečić, magistra edukacije povijesti/magistra povijesti i magistra edukacije kroatologije, te članica Matice hrvatske, Ogranak Kutina.

Dragutin Pasarić je još jednom uspio pozitivnim duhom ispuniti sve prisutne uz iznimno lijepu, kulturnu večer ispunjenu pjesmom, stihom, pričom i slikom Kutine nekada i sada.

 20.3.2018. - KulturaBroj čitanja: 1210 ... Autor: Martina ...