GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Samostalna izložba slika Vlatke Vidiček Dam


Profesorica geografije iz OŠ Mate Lovraka, Vlatka Vidiček Dam, Kutinčanima je priredila samostalnu izložbu svojih radova koja je proteklog vikenda ostvarena u suradnji sa Zajednicom Talijana «Dante Moslavina» u prepunom prostoru njihove udruge.

Predsjednica Zajednice Marieta Di Gallo izrazila je zadovoljstvo što u njihovim prostorima izlaže autorica koja je svojim senzibilitetom bliska članovima Zajednice Talijana, kao i da ovo nije prva izložba likovnih radova u njihovom prostoru. Naime, prije nekoliko godina ovdje je izlagao i profesor Mladen Mitar.

Presjek rada Vlatke Vidiček Dam izložen je kroz 20 radova u raznim tehnikama, počevši od samih početaka stvaranja autorice. Profesor Mladen Mitar kustos Galerije Muzeja Moslavine, rekao je nekoliko riječi o Vlatki, budući da je svjedok njezinih početaka, kada ju je kao pedagog bodrio u nastajanju njezinih prvih radova. Tom je prilikom rekao kako autorica nastoji uskladiti brojne svoje obveze i talente, sugerirajući joj više fokusa upravo na slikanje. Naime Vlatka je i predsjednica Društva Naša djeca, predsjednice Astronomskog društva "Ivan Štefek", članica likovne udruge SOL u Lipovljanima, likovne udruge Moslavački štrk u Popovači itd. Radovi Vlatke Vidiček Dam su prepoznatljivi. Motivi morskih konjića i anđela dio su njezinih novijih interesa, dok su uvijek prisutni portreti, pejzaži, ali i brojni drugi motivi budući da je autorica sklona istraživanju i eksperimentiranju u raznim tehnikama i materijalima.

Izložbu je, otvorila zamjenica gradonačelnika Kutine, Sonja Repić, a nakon izvandrednih izvršenih obveza, nazočio joj je i gradonačelnik Zlatko Babić. Oni koji žele pogledati izložbu, a nisu bili u prilici mogu to učiniti u prostoru Zajednice Talijana "Dante Moslavina" koji je otvoren u ponedjeljak od 18 do 20 sati, u utorak od 19 do 20:30, u srijedu od 18 do 19:30 i u četvrtak od 18 do 20:00 sati.


 19.3.2018. - KulturaBroj čitanja: 2228 ... Autor: Martina ...