GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Gradonačelnik posjetio odjel za djecu s posebnim potrebama


Odjel Osnovne škole Zvonimir Frank u Kutini, koji pohađaju djeca s poteškoćama u razvoju, posjetili su predstavnici Grada Kutine na čelu s gradonačelnikom Zlatkom Babićem.

Trenutno u posebnom odjelu ima 22 djece, s njima rade tri defektologinje,  Jelena Brnada, Renata Klobučar i Senka Ćelap, te asistenti u nastavi koji pomažu u radu i aktivnosti.

Druženju je nazočila predsjednica Dječjeg gradskog vijeća, Dora Brozović sa članovima, u okviru plana i programa  „Budi mi prijatelj“, a u cilju boljeg upoznavanja djece s teškoćama u razvoju, što je jedan od načina da se djeca što uspješnije integriraju u društvo.

 

Ravnatelj škole, Dario Duda, zahvalio se predstavnicima Grada na dolasku, te uputio zahvalu gradonačelniku na podršci koju Osnovna škola Zvonimir Frank dobiva od Grada i upoznao prisutne s radom posebnog odjela ističući ponos na učenike, asistente u nastavi i defektologinje koje svojom kvalitetom i svojim trudom nesebično pomažu djeci.

 

Gradonačelnik je djeci donio prigodne darove za nadolazeće uskršnje blagdane i u svom kratkom pozdravnom govoru istaknuo kako će Grad Kutina uvijek rado pomoći, koliko je u njihovoj moći, za što kvalitetnije uvjete rada kako bi se djeca s poteškoćama u razvoju uspješno integrirala u okruženje i time stvarala lijepe slike djetinjstva.  Zahvalu je uputio defektologinjama i asistentima u nastavi, ističući kako se u ovaj posao prije svega mora unijeti ljubav, a potom i energija kako bi djeca i roditelji bili zadovoljni.  Također je izrazio zadovoljstvo što kutinska djeca s posebnim potrebama ne moraju putovati u Sisak, Daruvar ili Zagreb jer se mogu obrazovati u svom gradu.

 

Nakon pozdravnog govora, gradonačelnik, Zlatko Babić, s djecom je naslikao uskršnje pile, a ugodno druženje upotpunilo se smijehom i veseljem.   (m.p.k.)15.3.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1584 ... Autor: Martina ...