GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Županijska smotra - LIK 2018.


Kutinska osnovna škola Vladimira Vidrića bila je domaćin Županijske smotre likovnog stvaralaštva koja je danas održana u prostoru škole. 
 Tema ovogodišnje smotre bila je «Mitovi i legende»,  a najbolji uradci našli su se na izložbi postavljenoj u maloj dvorani škole. Goste smotre, mentore i učenike, te ravnatelje škola pozdravila je ravnateljica škole domaćina Snježana Coha zaželjevši im dobrodošlicu u Kutini. 

 


Prof. likovne kulture Nikola Bartolić pobrinuo se da radovi budu što bolje prezentirani, kako bi ih imali priliku pogledati i ostali učenici na satu likovne kulture. Kako je rekla prof. Marijana Milas, predsjednica županijskog povjerenstva ove je godine pristiglo 250 radova što govori o atraktivnosti ove teme, ali i interesu za likovni izričaj. Izrada skulptura od žice, odnosno bakra i aluminija, nije česta tako da je na neki način predstavljala izazov za mnoge učenike. Najboljih 10 radova našlo se na izložbi, a među njima su i tri kutinska rada. To su radovi učenika Luke Lenića iz OŠ M. Lovraka (mentorica prof. Lidija Veliki- Vukas), rad učenice Karle Felje iz OŠ Z. Franka (mentorica prof. Zvjezdana Mihalke), te rad učenika Franka Mikuličića iz OŠ V. Vidrića (mentor prof. Nikola Bratulić.

   Na smotri su prtedstavljena i dva rada iz sisačke gimnazije koja je jedina srednja škola koja je uzela učešća na LIK-u 2018. 

   


Smotru je, uz prigodan program koji su izveli učenici OŠ V. Vidrića, otvorio dožupan Sisačko moslavačke županije, Roman Rosavec. On je pozdravio sve sudionike smotre, rekavši kako je sretan što se nalazi u kutinskoj osnovnoj školi koju je i sam pohađao. «Posebno pohvaljujem sve učenike i mentore koji su sudjelovali na smotri koja je rezultirala uistinu zanimljivim skulpturama. Sisačko moslavačka županija podupire rad nadarene djece, među ostalim i kroz Zakladu iskra i nadam se da će se i neki od učenika talentiranih za likovnu kulturu naći među njima», rekao je Roman Rosavec.
Sudionici smotre nakon otvorenja obišli su izložbu «Colours of a journey» koju su, uz Udrugu Balkon i KCM, pripremila djeca azilanata. (gp/ml)  
 

26.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 1546 ... Autor: Radio Moslavina ...