GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Eko Moslavina testira novi sustav prikupljanja komunalnong otpada


 Eko Moslavina idućeg će tjedna započeti pilot projekt prikupljanja prikupljanja mješovitog komunalnog otpada

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom. Uz dvije stambene zgrade u Ulici A. Kačića Miošića, tzv. POS-ove zgrade dobit će tzv. otpadomjere.

     Svaka će zgrada dobiti po jedan kontejner s različitim uređajima za mjerenje količine otpada. „Želimo testirati sustav održivog gospodarenja otpadom za zgrade kroz:

-    mjerenje količine miješanog komunalnog otpada koju će stanari iz dvije zgrade (svaka zgrada ima 16 stanova) tijekom mjeseca ubaciti u kantu,

-    evidenciju odvoza miješanog komunalnog otpada,

-    obračun troška na temelju izvršene usluge.“, rekla je Adrijana Cvrtila direktorica Eko Moslavine te je pozvala stanare ovih zgrada na suradnju.„Svi zajedno možemo doprinijeti uvođenju sustava prikupljanja otpada prilagođen našim potrebama i navikama. U pokusnom razdoblju ćemo svi zajedno učiti i donijeti konačnu odluku o uvođenju najboljeg sustava za građane i za Eko Moslavinu.“, istaknula je direktorica Eko Moslavine te je najavila sastanak sa svim stanarima na kojem će biti upoznati sa novim načinom prikupljanja otpada u POSovim zgradama.

     U sklopu ove testne faze stanari POS-ovih zgrada dobit će i  smeđe kante za odvajanje biorazgradivog otpada i upute, a djelatnici Eko Moslavine d.o.o. će svaki tjedan prazniti kante za biorazgradivi otpad. (nb)

Pilot projekt Eko Moslavine15.2.2018. - DruštvoBroj čitanja: 2866 ... Autor: Radio Moslavina ...