GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba


Udruga umirovljenika Grada Kutine danas je na gradskom trgu obilježila Međunarodni dan starijih osoba. Otvorio ga je zbor umirovljenika Grada Kutine koji vodi Bruno Zebić, a prisutne umirovljenike tradicionalno je pozdravio predsjednik Udruge umirovljenika Grada Kutine Josip Prajner. 
   

 

Obilježavanju Međunarodnog dana umirovljenika odazvao se i gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je s pročelnikom za društvene djelatnosti Andrijom Vdovićem prisustvovao druženju umirovljenika te se pridružio akciji mjerenja šećera i tlaka koja je realizirana u suradnji sa djelatnicama Doma zdravlja Kutina.

   

 

 

 

Uz čestitku svim umirovljenicima uz Međunarodni dan umirovljenika gradonačelnik je najavio projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne. Nezaobilazno je to pitanje koje umirovljenici ovom prilikom uvijek postavljaju, budući da je teško bolesnih osoba sve više, a Kutina nema Dom za starije i nemoćne. Podsjećamo da je započeti projekt Doma za starije i nemoćne u ul. Augusta Šenoe koji je trebao graditi privatni investitor Senecta plus, a koji je od Grada Kutine dobio svu moguću podršku, propao zbog financijskih problema investitora.

 Gradonačelnik je u svom obraćanju umirovljenicima obećao da će za ovog mandata biti rekonstruiran Dom za starije i nemoćne u Domu zdravlja Kutina, te da Grad Kutina na tome radi u suradnji sa Sisačko moslavačkom županijom. «Dogovoreno je da idemo u izradu projektne dokumentacije početkom sljedeće godine, a u sklopu toga izvedbenog projekta s troškovnikom. Dio troškova u omjeru 50:50 uložili bi Grad Kutina i Sisačko moslavačka županija. Dom bi se uredio sukladno potrebnim standardima, što je sigurno bolji i kvalitetniji standard nego što su privatni domovi u Kutini i okolici. Ja se nadam da ćemo taj projekt realizirati u naredne dvije godine. Ne znam sigurno kojim tempom će ići realizacija, ali ono što je sigurno je da od tog projekta neću odustati», rekao je Zlatko Babić. 


 

Umirovljenici su se danas po vrlo lijepom vremenu družili u obližnjim kafićima i usput prekontrolirali svoje zdravlje uz prateće izvedbe zbora Udruge umirovljenika. (gp/ml)


Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

2.10.2017. - DruštvoBroj čitanja: 1681 ... Autor: Radio Moslavina ...