GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Finale Kutinskog talent show-a


Kutinski talent show nakon prve uspješne godine, ove je godine održan po drugi puta. Priredba je to koja se pokazala jednim od najuspješnijih programa Kutinskog ljeta u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta, a interes za nju najbolje pokazuje publika koja vjerno prati mlade glazbene talente. 

 

Prošle godine show je iznjedrio Ingu Potnar koja se svojim glazbenim umijećem predstavila više puta brojnoj publici, a čiji je predivan glas pohvalila i naša operna diva Sandra Bagarić s kojom je Inga i nastupila na Božićno koncertu u Domu kulture. Show je osmišljen po uzoru na talent show formu u popularnim TV emisijama gdje se kroz nekoliko selekcijskih krugova traži najbolji glazbeni talent. Prosudbena komisija sastavljena je od dobrih poznavatelja glazbe koji ocjenjuju i daju javno komentare svih scenskih nastupa, a ove su je godine činili: prof. Saša Begović Matošković, Sonja Repić, Doris Kinderman, Matija Smuk i Inga Potnar. 

 

 

Mlade nade tinejdžerske dobi uređivale su vješte ruke vizažistkinje Lare Cohe, te frizerke Anite Leskarac uz pomoć Helene Paluh. Za atmosferu i ohrabrenje natjecatelja u backstageu pobrinula se Maria Paluh, a priredbu su kao i mnoge dosad uspješno vodili Chiara Todorov i Krešimir Pavličić. 

 

 Finalistice Klara Rajić, Sofija Pelin, Klara Lončarević, Lorena Golubić, te članice sastava Jednorog (Katja i Zinka Tušek, te Hana Todorov) složno su rekle da im ovo druženje znači više od pobjede, te da su u ovom talentu puno naučile i što je najvažnije stekle nova prijateljstva. Ocjene prosudbenog povjerenstva su bile za sve natjecateljice vrlo dobre, no pobjedu je odnijela Sofija Pelin koja je žiri osvojila finalnim izvedbama “Somewhere over the rainbow” i francuske pjesme “Aux Champs Elisees”.

  


Tijekom nastupa mladih talenata svoju su točku izveli i Inga Potnar prošlogodišnji Kutinski talent, te duet Saša Begović Matošković i Matija Smuk na gitarama.
 

Priredbu je pratio i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić koji je, dodijeljujući učesnicima priznanja, čestitao svima na sudjelovanju rekavši kako su svi natjecatelji pobjednici samim time što su došli do finala ovog natjecanja i ohrabrili se javno zapjevati i pokazati svoje glasovne sposobnosti.(gp)
17.7.2017. - DruštvoBroj čitanja: 2057 ... Autor: Radio Moslavina ...