GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Noć knjige 2017.


Knjižnica i čitaonica Kutina obilježila je sinoć Noć knjige 2017. Kutinska knjižnica jedna je od 234 knjižnice u Hrvatskoj koje su obilježile ovu manifestaciju raznim sadržajima. “Noć knjige obilježavamo petu godinu zaredom, a smisao ove manifestacije je ukazati na važnost knjige i čitanja”, rekla je ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper. 

 Noć knjige u Kutini tradicionalno počinje sadržajima za djecu. Program je ove godine otvoren predstavljanjem dječjeg pisca Zorana Pongrašića, autora poznatih knjiga "Gumi-gumi", i "Mama je kriva za sve"  koji na duhovit i zanimljiv način promovira čitanje kod najmlađih. 

 
Od 20-21 sat predstavljena je knjiga “Na ovo sam baš ponosna: 62 žene i njihove priče” uz gošće Olgu Štajdohar Pađen urednicu knjige, te pet autorica iz raznih gradova među kojima je i naša sugrađanka Tonča Ćaleta Prolić. Sve što žene u životu žele mogu i ostvariti bilo da je riječ o pisanju, putovanjima ili pak činjenici da ste primjerice postali baka, Olga Štajdohar Pađen objedinila je u jednu knjigu. Žene iz svih krajeva Hrvatske ispričale su svoju priču kroz koju progovara i autoričnina svijest o tome koliko su žene različite, a opet slične u svojim nastojanjima da pokriju sve uloge u njihovom životu.

Različite žene o svojim željama i njihovim ostvarenjima napisale su priče koje slave radost života, a koju svaka od njih doživljava na različit način.Publika u kojoj su bile mahom žene prepoznala je ove afirmirajuće poruke žena ženama usmjerene ka slobodi u samoostvarenju, ma što ono za koga značilo. 

 

 

Promociju knjige popratile su također žene, članice Ženskog vokalnog ansambla SiDone.
Kao i svaki puta dosad donijele su uživanje u pjesmama koje izvode, što publika uvijek prepoznaje. Prošetale su svojim izvedbama cijeli svijetom, pjevajući na talijanskom, engleskom i hrvatskom.Posjetitelji Noći knjige igrali su tombolu, te dobili na poklon knjigu sudjelujući u besplatnoj nagradnoj tomboli pod nazivom Osvoji knjigu. Učlanjenje u Knjižnicu bilo je moguće uz 50% popusta što su mnogi i iskoristili, a pojedinici su vratili knjige bez naplate zakasnine što je tradicija uz Noć knjige.

 

 

Recimo i to da su potaknuti hrvatskim iskustvima, Noć knjige 2017. organizirale i susjedne zemlje. Tako se četvrti puta ova manifestacije održava u Sloveniji i Crnoj Gori, a od ove godine manifestaciji se pridružila i Bosna i Hercegovina.

 


 

25.4.2017. - KulturaBroj čitanja: 2557 ... Autor: Radio Moslavina ...