GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Humanitarni uskrsni sajam «Pomozimo zajedno»


Na gradskom trgu u Kutini danas je održan Humanitarni uskrsni sajam pod nazivom «Pomozimo zajedno». Tradicionalno ga organizira Koordinacija Kutina grad prijatelj djece u suradnji s kutinskim udrugama, ustanovama, školama i vrtićima. Svi su oni ujedinjeni s istim ciljem, a to je pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. «Ove godine, kao i dosad, pripremali smo se za sajam kroz brojne kreativne radionice održane u prostoru svih sudionika ove humanitarne priredbe koja u susret Uskrsu ukazuje na potrebu činjenja dobroga za društvo i njegove ugrožene pojedince i skupine. Sredstva prikupljena na današnjoj manifestaciji bit će donirana za didaktička pomagala Odjeljenju za učenike s posebnim potrebama OŠ Zvonimira Franka», rekla je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije.

 

 

 

Na otvorenju manifestacije sudjelovali su osnovnoškolci koji su podsjetili na značaj Uskrsa, a na tradiciju vezanu uz uskršnje običaje podsjetila je ravnateljica Muzeja Moslavine, etnologinja Slavica Moslavac.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić pozdravio je svu djecu i sudionike priredbe koji su dali svoj doprinos ovoj manifestaciji, a otvarajući Uskrsni sajam odigrao je i tradicionalnu moslavačku igru pisanicama. Djeca su nastavila s igrama, dok su građani u Uskrsnom ozračju kupovali razne ukrase i zanimljive pisanice pripremljene za ovu priredbu.(gp/ML)

18.3.2016. - DruštvoBroj čitanja: 1970 ... Autor: Radio Moslavina ...