GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Službene obavijestiPRIJAVA ŠTETE OD PRIRODNE NEPOGODE – SUŠA
5.9.2022. - Aktualnosti


Uslijed nedostataka oborina u ljetnim mjesecima i visokim dnevnim temperaturama u razdoblju od svibnja do kolovoza na području Grada Kutine nastale su velike štete na poljoprivrednim kulturama, te je župan Sisačko-moslavačke županije dana 5. rujna 2022. godine donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše.

Podsjećamo da svi poljoprivredni proizvođači koji imaju štete i koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (NN broj 16/19), štetu prijavljuju najkasnije u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Kod prijave tj. ispunjavanja obrasca, morate uz uobičajene podatke, OBAVEZNO upisati brojeve katastarske čestice ali i ARKOD broj čestice, te procjenu štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu odnosno broj stabala ili trsova. Prijavljuju se samo one površine koje se nalaze na području Grada Kutine.

 

Prijave se mogu predati u sobi 211 (potkrovlje) Gradske uprave na adresi Trg kralja Tomislava 12/1, 44320 Kutina od 7,00 do 15,00 h do uključujući 13. rujna 2022. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 692 028.

 

 

OBRAZAC PN za prijavu štete od prirodne nepogode

Odluka o proglašenju prirodne nepogode - suše


Službeni dio

U Kutini

Popis službenih obavijesti