GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Službene obavijestiObavijest poljoprivrednicima o sakupljanju ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja
4.7.2022. - Aktualnosti


Obavijest poljoprivrednicima

AKCIJA „PRATEĆI  LIST“  SAKUPLJANJA  AMBALAŽNOG  OTPADA  SREDSTAVA ZA  ZAŠTITU  BILJA

 

 

Udruga CROCPA u suradnji sa tvrtkom CIAK na području Sisačko-moslavačke županije organizira akciju „Prateći list“- sakupljanje ambalažnog otpada sredstava za zaštitu bilja.

Akcija će se održati prema slijedećem rasporedu:

 

  • Velika Ludina – 8.07.2022.g., 08.00 - 11.00 h (Abundan d.o.o. – Sv.Mihovila 19)
  • Kutina – 11.07.2022.g., 08.00 - 11.00 h (Kod Društvenog doma – Radićeva ulica)
  • Lipovljani – 11.07.2022.g., 12.00 - 14.00 h (Kod Veterinarske ambulante – Sajmišna ulica)
  • Popovača – 15.07.2022.g., 08.00 - 11.00 h (Sajmište - Moslavačka 12)

 

 

Akcijom „Prateći list“ osiguran je besplatan povrat prazne ambalaže isključivo korisnicima proizvoda ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, Albaugh TKI (Pinus Agro), BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection HR (Orchem), Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Novag Agrochemicals (Genera), Nufarm, Monsanto, Stockton, Syngenta Agro.

 

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna ambalaža kao niti ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) se ne prihvaća.

Mole se poljoprivrednici da se u svrhu pravilnog zbrinjavanja ambalaže ostalih tvrtki, koje nisu dio projekta, obrate proizvođačima/uvoznicima tih proizvoda.

 

Akcija sakupljanja ambalažnog otpada organizira se za poljoprivredna gospodarstva (pravne osobe, OPG) koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su pravilno postupili s otpadnom ambalažom. Na gore navedenim punktovima takvi gospodarstvenici će moći vratiti praznu ambalažu i dobiti od tvrtke C.I.A.K. d.o.o. ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na propisani način.

 

Mole se poljoprivrednici koji imaju više od cca. 100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3)  da ne donose ambalažu na lokacije iz mreže nego da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. (tel.: 01/3463-521, 0800 0003, ekologija@ciak.hr) koja će organizirati preuzimanje ambalaže na njihovoj lokaciji.

 

 

                                    


Službeni dio

U Kutini

Popis službenih obavijesti