GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Službene obavijestiObavijest posjednicima kućnih ljubimaca
29.3.2022. - Gradska uprava


 

Obilaskom i pregledom javnih površina od strane komunalnog redarstva Grada Kutine, primijećeno je kako sa dolaskom toplijeg i ljepšeg vremena sve veća aktivnost naših sugrađana koji slobodno vrijeme provode u prirodi sa svojim kućnim ljubimcima (psi), puštajući svoje ljubimce da se slobodno i bez nadzora kreću po javnim površinama izazivajući pri tome neugodu i strah kako djece tako i starijih građana.

Vezano uz navedeno, pozivamo posjednike pasa na poštivanje odredbi Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama, čijim člankom 5 je određeno da se pse smije izvoditi na javne površine ako su označeni mikročipom, ako su na povodcu i pod nadzorom posjednika.  Bez povodca, psi se mogu kretati uz nadzor posjednika, samo na javnim površinama ograđenog prostora parka za pse u Ulici Hrvatskih branitelja.

Nadalje, posjednik kućnog ljubimca dužan je pri izvođenju kućnog ljubimca na javnu površinu nositi pribor za čišćenje te odmah očistiti javnu površinu koju njegov kućni ljubimac onečisti.

Obzirom da s lijepim vremenom raste broj šetača u prirodi, a tako i broj neodgovornih posjednika koji izvode svoje pse na neodgovoran način, komunalno će redarstvo tijekom sljedećih dana vršiti pojačan nadzor provedbi propisane Odluke.

Vezano uz navedeno, ovim pozivom molimo posjednike da svoje ljubimce prilikom šetnje drže na način koji ostalim korisnicima ne ograničava slobodu kretanja i korištenja javnih površina.

Upravni Odjel za komunalnu sustav, građenje i zaštitu okoliša, Komunalno redarstvo.


Plakat Prijatelja životinja o kastraciji nalazi se na https://prijatelji-zivotinja.hr/data/file_15554.pdf 


Službeni dio

U Kutini

Popis službenih obavijesti