GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Proračun Grada Kutine za 2021.godinu

Drage Kutinčanke i Kutinčani,

2020. godina je iza nas, godina izazova i nepredvidljivih situacija u kojoj smo kao zajednica očuvali vjeru  jedni u druge i očuvali zdravlje svih nas.

Početkom godine suočili smo se nepoznanicom koju su znanstvenici nazvali COVID-19 koja je u vrlo kratkom roku ograničila naša druženja, manifestacije i socijalnu interakciju na koju smo inače naviknuli.

Unatoč svemu, reorganizirali smo naše poslovanje, izdvojili 3 milijuna kuna za pomoć gospodarstvu koje se našlo u teškoćama uzrokovanih pandemijom covid-19 te smo nizom mjera  pomogli sugrađanima i poduzetnicima.

Međutim, 2020. godina bila je i godina u kojoj smo puno toga radili, nastojali biti u korak s vremenom i nismo odustali od planiranih projekta.  Jedan od najvećih projekata koji smo započeli je izgradnja Društvenog doma u Banovoj Jarugi čija vrijednost je 11 milijuna kuna. U rujnu smo započeli građevinske radove na najvećem projektu u posljednjih 100 godina u Kutini, a to je projekt Aglomeracija čijim završetkom će se omogućiti priključak 5 tisuća domaćinstava na vodovod te 4,5 tisuće na kanalizaciju. Više investitora izgradili je svoje objekte i započelo sa djelatnošću u našim poslovnim zonama, a posebno nas veseli ulaganje poduzetnika u izgradnju i obnovu njihovih objekta u gradu Kutini jer to je znak vjere u Kutinu kao grad koji ima perspektivu. Uložili smo sredstva u projektiranje komunalne infrastrukture u našoj Industrijsko-logističkoj zoni koja je strateški projekt na kojemu se temelji razvoj Kutine što detaljno opisujemo na stranici www.kind.hr .

Stožer civilne zaštite Grada Kutine u kratkom roku okupio je stručnjake, doktore, epidemiologe, vatrogasce, branitelje, stručne suradnike i druge koji su iz dana u dan surađivali i pomagali nam pri provođenju mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Pomoć gospodarstvu i poljoprivredi koji su se prvi našli na udaru korona virusa, osiguravanjem školskog pribora, logopeda, školskog prijevoza, izgradnje dječjih igrališta te dodjele  božićnica umirovljenicima, nastojali smo svakom od spomenutih mjera poboljšati kvalitetu života i stvarati bolju Kutinu.

Obnovom županijskih i gradskih cesta, izgradnjom malih uličnih vodovoda, izgradnjom nogostupa i još jedne etape šetnice utječemo na infrastrukturu u gradu i bolju kvalitetu života.

Znam da kao Grad možemo i više te je za 2021. godinu planiran proračun u visini 257 milijuna kuna što ga čini najvećim proračunom Kutine do sada. U 2021. godini nastojat ćemo realizirati ključne projekte za naš grad među kojima se ističu izgradnja staračkog doma, dječjeg vrtića, izgradnja zgrade po POS modelu za zbrinjavanje branitelja koji nemaju riješeno stambeno pitanje te dovođenje prvih poduzetnika u Industrijsko-logističku zonu. U 2021. godini nastaviti ćemo kapitalna ulaganja u djecu, mlade, obrazovanje, sport i kulturu, a sve kako bi održali visoku kvalitetu života u našem gradu.

Želja nam je voditi brigu o našim sugrađanima u trećoj životnoj dobi, o našim umirovljenicima. Tražimo rješenje za izgradnju doma za starije i nemoćne u Kutini i to nam je jedan od prioriteta, pored božićnice našim umirovljenicima osigurali smo i uskrsnice, poboljšati zdravstvenu skrb i sufinancirati odvoz otpada samačkih kućanstva.

Kako bismo i dalje nastavili u pozitivnom smjeru, realizaciji ključnih projekata potrebno je da i vi, sugrađani, date svoj doprinos razvoju grada uključivanjem u kreiranje proračuna.

Sa ciljem da Vam približimo proračun i aktivnije vas uključimo u proračunski proces oblikovan je ovaj vodič. Prezentiranje naših projekata, njihovo sažimanje i informiranje javnosti samo su mali koraci k aktivnijem uključivanju građana u proračunski proces. U sklopu projekta Kutina otvoreni grad razvija se projekt iProračun kroz koji možete putem internetske stranice https://proracun.moja.kutina.hr vidjeti sve podatke o proračunu.

Nadam se kako ćete u ovom vodiču pronaći korisne informacije te dati vaš doprinos Proračunu našeg grada.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Zlatko Babić

 

Proračun u malom Grada Kutine za 2021. godinu

Dokumenti

 Naslov
Proračun u malom Grada Kutine
Popis ugovora
Popis donacija
Plan nabave za 2021. godinu
Konsolidirani izvještaj Grad Kutina
Financijsko izvješće 12-2021 (.xls)
Financijsko izvješće - 06-2021
Druge izmjene Plana nabave Grada Kutine za 2021.g.
Bilješke uz financijsko izvješće 12-2021
Bilješke uz financijsko izvješće 06-2021
07 Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021. godinu-prilozi I-VIII
07 Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021. godinu
07 Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna za 2021 - prilog IX - Obrazloženje
06 TREĆE IZMJENE I DOPUNE PRORACUNA ZA 2021. GODINU -OPĆI DIO
06 TREĆE IZMJENE I DOPUNE PRORACUNA ZA 2021. GODINU - posebni dio
06 TREĆE IZMJENE I DOPUNE PRORACUNA ZA 2021. GODINU - plan razvojnih programa
06 Odluka o izmjeni odluke o izvršenju proračuna
06 Odluka o 3. Izmjenama i dopunama proačuna
05 - Druge izmjene i dopune proračuna Grada Kutine (.pdf)
05 - Druge izmjene i dopune proračuna Grada Kutine - tablice (.zip)
05 - Druge izmjene i dopune proračuna Grada Kutine - tablice (.xls)
04 Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Kutine za 2021. (.xls)
03 - Financijsko izvješće - konsolidacija 06-2021
03 - Bilješke uz Financijsko izvješće
02 Prve izmjene i dopune proračuna tablice (.xls)
02 Prve izmjene i dopune proračuna - odluka
02 Prve izmjene i dopune proračuna - obrazloženje
01 Proračun Grada Kutine za 2021. godinu - Tablice
01 Proračun Grada Kutine za 2021. godinu
01 Odluka o izvršenju proračuna za 2021. godinu
Konsolidirani izvještaj Grad Kutina - Bilješke