GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Proračun 2020.

Drage Kutinčanke, dragi Kutinčani,

Iza nas je izuzetno uspješna 2019. godina. Dobrim planiranjem i kontrolom proračunskih rashoda, kao i povećanjem prihoda, a osobito uspješnim korištenjem sredstava fondova EU i nacionalnih fondova stabilizirali smo gradske financije i sanirali proračunske manjkove. 
U razvoj gospodarstva uloženo je preko 2.800.000,00 kuna kroz ulaganje u industrijsko logističku zonu, potpore poduzetništvu, subvencije kamata za kredite, subvencije za nova zapošljavanja i druge mjere. 
U izgradnju komunalne infrastrukture uložili smo 1.750.000,00 kuna, dok je za održavanje komunalne infrastrukture utrošeno preko 9.600.000,00 kuna.
Znatna su sredstva uložena i u projekte poboljšanja kvalitete života naših sugrađana. Sufinancirali smo nabavku školskog pribora za naše školarce u iznosu od 1.088.100,00 kuna, osigurali smo božićnice našim umirovljenicima u iznosu od 264.000,00 kuna, a za naknade za rođenje djece izdvojili smo 498.000,00 kuna. Izgradili smo dizalo za osobe s invaliditetom u POU Kutina za što je utrošeno 280.000,00 kuna.
Proračun koji je planiran za 2020. godinu iznosi  194.989.000,00 kuna te će 2020. godina biti u znaku projekta Aglomeracije Moslavina, dovođenja poduzetnika u Industrijsko-logističku zonu (www.kind.hr), ali i daljnjeg razvoja gospodarstva. Prioriteti mojih sugrađana su i moji prioriteti te se nadam ulažući u obrazovanje, sport, infrastrukturu i gospodarstvo ostvariti i pozitivno poslovno okruženje ali i povećati kvalitetu života u Kutini. Kako bismo ostvarili sve navedeno, ali i više od toga, potrebno je da se vi, sugrađani, uključite u kreiranje proračuna i date svoj doprinos razvoju grada. Na tragu toga i u 2020. godini ulažemo dodatne napore u cilju razvijanja transparentnosti rada gradske uprave te započinjemo projekt Kutina otvoreni Grad. 
Svrha ovog vodiča je približavanje proračuna građanima kako bi se što aktivnije uključili u proračunski proces. Za postizanje tog cilja nije dovoljno samo sažeti projekte proračuna i prezentirati ih građanima. Potrebno je učiniti mnogo više i zato u sklopu projekta Kutina otvoreni grad razvijamo projekt iProračun kroz koji građani, putem internetske stranice https://proracun.moja.kutina.hr, mogu vidjeti sve podatke o proračunu, kako za trenutnu godinu tako i za prethodnih 7 godina te smo se oslanjali na iProračun pri izradi vodiča.Gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić

 Ovaj se vodič sastoji od pet dijelova. Nakon uvodne riječi  možete vidjeti osnovne podatke o proračunu i njegovom sadržaju. U trećem dijelu Vas upućujemo gdje u iProračunu možete detaljno proučiti podatke o proračunu, dok smo u četvrtom dijelu dali pregle

d najvažnijih projekata koji će se realizirati u 2020. godini. U posljednjem dijelu se nalaze se kontakti putem kojih se možete obratiti izravno Gradonačelniku i 

pročelniku za financije.
Nadam se kako će vam vodič koristiti te da ćete dati vaš doprinos Proračunu našeg grada.
S poštovanjem,
Gradonačelnik
Zlatko Babić