GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Proračun 2011.

Cijenjeni sugrađani,

pred Vama se nalazi Proračun Grada Kutine za 2011. godinu, temeljni dokument kojim Grad definira svoju financijsku, socijalnu, investicijsku, razvojnu i opću politku tijekom godine.

Proračun Grada Kutine 2011. je konsolidirani Proračun, odnosno u Proračunu su prikazani svi prihodi i rashodi Gradske uprave i svih Gradskih ustanova u sustavu Grada, a to su kao što znate: Dječji vrtić, Pučko otvoreno učilište, Muzej, Knjižnica i čitaonica, Sportski centar i Javna vatrogasna postrojba. Pored navedenoga u Proračunu su prikazani prihodi i rashodi pet Osnovnih škola, i to: Mate Lovraka, Stjepana Kefelje, Zvonimira Franka, Banova Jaruga i Vladimira Vidrića. Dakle, konsolidirani Proračun Grada Kutine za 2011. godinu daje prikaz cjelokupnog poslovanja našega Grada kao jedinice lokalne samouprave.

Kriza koja je počela 2008. godine to više nije nego je sadašnje stanje ekonomije i gospodarstva RH i Kutine stvarno stanje kojem se moramo prilagoditi i onda potaknuti novi razvoj. Sukladno navedenom Proračun Grada Kutine za 2011, a siguran sam i za daljnjih nekoliko godina, ima i imat će samo jedan strateški cilj-a to je povećanje zaposlenosti građana. Naravno, pokušat ćemo i dugoročno važne projekte ne zaustaviti nego nastaviti sukladno financijskim mogućnostima no kako sam već i rekao poticaj zapošljavanju i gospodarstvu postaje glavni prioritet Grad Kutine i u tom smjeru je Proračun 2011 i pripremljen a uvažavajući okolnosti u kojima središnja država zbog poznatih problema prebacuje izuzetno velike obveze na Gradove, a bez osiguranja sredstava, što znači da Gradovi sa razvijenom javnom infrastrukturom gdje pripada i naš Grad imaju dodatne probleme oko zadržavanje postojećg standarda javnih usluga.

Pozivam sve građane, udruge, obrtnike i poduzetnike da svojim primjedbama i prijedlozima daju i svoj prilog novom Poračunu.


S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mr.sc. Davor Žmegač