GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

„Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet“
Početno vrijeme:
15. rujna 2018. 8:00
Vrijeme završetka:
15. rujna 2018. 14:00
Opis:

                                                            „Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet“

 

Ovo je slogan pod kojim se održava ovogodišnja kampanja Zelena čistka – Jedan dan za čist okoliš, kao značajna aktivnost u smjeru čišćeg životnog okruženja i boljeg odnosa građana prema okolišu. Upravo zbog toga Grad Kutina i ove godine daje podršku kampanji i aktivno se, konkretnim aktivnostima, uključuje u njenu realizaciju. Želimo pomoći organizatorima akcije na nacionalnoj razini kako bi se što više građana aktivno uključilo u sagledavanje i rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode.

Kao lokalni koordinator pomažemo volonterima koji će 15.rujna 2018. pokazati da je zajedničkom akcijom moguće učiniti mnogo. Ipak najvažnije, želimo pomoći prirodi koja nas okružuje jer nam je ona dana u nasljeđe i važan je dio naše budućnosti. Poruka je jednostavna: „Očistimo Hrvatsku, očistimo svijet“ jer svatko od nas može učiniti nešto za čistiji i zdraviji okoliš a zajedno možemo učiniti sve.

Zbog toga ćemo se i ove godine uključiti u nacionalnu kampanju Zelena čistka 2018., uz pomoć vrijednih volontera, naših partnera Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Eko Moslavine d.o.o. te udruga i Mjesnih odbora sa područja Grada.

Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2018. (Očistimo svijet 2018), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada, podignuti svijest o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let's do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera.

Ovogodišnja akcija čišćenja i zbrinjavanja otpada s divljih odlagališta planira se provoditi u Mjesnim odborima Repušnica (Ulica Repušnička lipa (kraj ulice), Radićeva ulica ( na više lokacija iza Romskog naselja-prema rasadniku), Zbjegovača (Put Bonifacija Pavletića-prema crkvi na Gojlu) te na lokacijama u Ilovi i B. Jaruzi.

Početak akcije i dolazak volontera na odredišta akcije čišćenja biti će 15.rujna, u 8:00 sati. Detaljne informacije volonteri mogu dobiti od predsjednika Mjesnog odbora u svom mjestu ili u Upravnom odjelu za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša na tel. 044/681-081.

Vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu i dati svoj puni doprinos očuvanju okoliša, uspjehu Zelene čistke u Kutini i cijeloj Hrvatskoj. Podržite ovu akciju tako da nam se pridružite.

 

Gradonačelnik:

Zlatko Babić dipl.ing.