GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

Preventivno edukativni susret „ZAŠTITA OSOBA TREĆE ŽIVOTNE DOBI“
Početno vrijeme:
20. lipnja 2018. 18:00
Vrijeme završetka:
20. lipnja 2018. 19:00
Opis:

Knjižnica i čitaonica Kutina, Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Policijska uprava sisačko-moslavačka organiziraju preventivni edukativni susret pod nazivom  „ZAŠTITA OSOBA TREĆE ŽIVOTNE DOBI“  

Susret će voditi vanjska stručna suradnica PU sisačko-moslavačke dr. sc. Daša Poredoš Lavor  koja je i predstavnica Građanske inicijative „Moj grad Sisak, te policijski službenici za prevenciju Slavko Jerković i Srećko Pejnović.

Na susretu će biti riječi o osobitostima života osoba starije životne dobi, životnim gubicima i rizicima koji posredno ili neposredno mogu ugroziti dostojanstvo i kvalitetnu života starijih osoba, zaštiti od prijevara, štetnih imovinskih ugovora, te dostupnim izvorima podrške u zajednici.

Susret će se održati u srijedu 20. lipnja 2018. godine u Knjižnici i čitaonici Kutina (Trg Kralja Tomislava 17) s početkom u 18 sati.

Navedena aktivnost dio je projekta „Informirana zajednica – primarna prevencija nasilja nad starijim osobama“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“,  financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Partneri na projektu su Općina Hrvatska Dubica i Općina Lekenik. Projekt se provodi uz podršku suradnika u zajednice tijekom cijele 2018. godine.

Za sudjelovanje se prijavite u Knjižnicu i čitaonicu Kutina do 13. lipnja 2018.(broj telefona 683 558) kako bismo mogli pripremiti sve što je potrebno za određeni broj osoba. Sudjelovanje je besplatno.