GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

Eurpski tjedan mobilnosti
Početno vrijeme:
21. rujna 2017. 17:00
Vrijeme završetka:
21. rujna 2017. 19:00
Opis:

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI

četvrtak, 21. rujna 2017. godine

parkiralište ŠPORTSKOG CENTRA

Europski tjedan mobilnosti održava se od 16. do 22. rujna svake godine od 2002. godine. Više od 400 lokalnih vlasti iz 23 države sudjelovalo je već u prvoj godini. Svijest o inicijativi raste iz godine u godinu, a javno mišljenje o njoj vrlo je pozitivno, s više od 80% podrške među anketiranima. Većina ljudi prepoznaje i vrijednost kampanje za ukazivanje pretjerane upotrebe automobila u gradovima.

Europski tjedan mobilnosti pruža priliku za razmišljanje o stvarnoj namjeni naših gradskih ulica i razmatranja konkretnih rješenja za izazove kao što su onečišćenje zraka i zagađenje bukom, prometna zagušenost, prometne nesreće i zdravstveni problemi.

Grad Kutina se i ove godine uključuje u akciju, kao jedan od 5 gradova iz Republike Hrvatske (Kutina, Osijek, Pazin, Pula i Zadar), te kao jedan od 1862 svjetska grada koji su prepoznali važnost ove inicijative, važnost podizanja svijesti građana o šteti koju sadašnji trendovi urbane mobilnosti nanose okolišu i kvaliteti života.

Upravo zbog toga, Grad Kutina, Športski centar Kutina, Turistička zajednica grada Kutine, zajedno s partnerima: Postajom prometne policije Kutina, H.N.Š.K. Moslavinom, AK Moslavinom, Biciklističkim klubom Kutina, OI Betlehem, Učeničkim domom Kutina, Udrugom umirovljenika grada Kutine, Udrugom umirovljenika iz Petrokemije d.d. i Udrugom dijabetičara grada Kutine vas pozivaju da nam se pridružite 21. rujna (četvrtak) u 17:00 sati na parkiralištu Športskog centra i zajedno s nama hodajući, trčeći ili vozeći bicikl obilježite ovu hvalevrijednu inicijativu.

Vidimo se 21. rujna 2017. u 17 h na parkiralištu Športskog centra u Kutini.

 

Više informacija:

Internet stranica TZG KT: www.turizam-kutina.hr

Facebook stranica događanja: Europski tjedan mobilnosti u Kutini