GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Događanja u Kutini

Zelena čistka
Početno vrijeme:
22. travnja 2017.
Opis:

Svatko može učiniti nešto! 

 

Ovo je možda najbolji slogan kojim se može opisati kampanja Zelena čistka – Jedan dan za čist okoliš, kao važan korak u smjeru boljeg odnosa građana prema okolišu. Upravo zbog toga Grad Kutina daje podršku kampanji i aktivno se, konkretnim aktivnostima, uključuje u njenu realizaciju. Želimo pomoći organizatorima akcije kako bi se što više građana aktivno uključilo u sagledavanje i rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša i prirode.

Želimo pomoći volonterima koji će 22. travnja 2017. pokazati da je zajedničkom akcijom moguće učiniti mnogo. Ipak najvažnije, želimo pomoći prirodi koja nas okružuje jer nam je ona dana u nasljeđe i važan je dio naše budućnosti. Poruka je jednostavna: svatko od nas može učiniti nešto za čistiji i zdraviji okoliš. Zajedno možemo učiniti sve.

Zbog toga ćemo se i ove godine uključiti u nacionalnu kampanju Zelena čistka 2017., uz pomoć volontera, našeg stalnog partnera Hrvatskih šuma te udruga i Mjesnih odbora.

Zelena čistka dio je globalne akcije World Cleanup 2017. (Očistimo svijet 2017), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada, podignuti svijest o stvaranju i odlaganju otpada, te važnosti očuvanja okoliša, prirode i planete Zemlje. Ideja je 2008. godine krenula iz estonske građanske inicijative Let's do it! (Učinimo to!), koja je organizirala akciju u kojoj je sudjelovalo 50.000 volontera.

Ovogodišnja akcija čišćenja i zbrinjavanja otpada s divljih odlagališta planira se provoditi u Mjesnim odborima Repušnica ( u Parku prirode Lonjsko polje) ,  Zbjegovača , Ilova, Brinjani, Radićeva ulica, te na području grada Kutine.

Početak akcije i dolazak volontera na odredišta akcije čišćenja biti će 22.travnja, u 8:00 sati. Detaljne informacije volonteri mogu dobiti od predsjednika Mjesnog odbora u svom mjestu ili u Upravnom odjelu za komunalni sustav i prostorno uređenje na tel. 044/681-081 kod gđe. Melite Šivak Maznik.

 

Naziv MO

Lokacija deponije

Repušnica

u Parku prirode Lonjsko polje ( Vrbak, Vrbačinec i Jame )

Ilova

prema vinogradima s lijeve strane (500 m od ceste- Prkoser)

Jamarice

oko Društvenog doma

Brinjani

šuma – Risovac

Zbjegovača

uz Put Bonifacija Pavletića

Radićeva ulica

 

na kraju Radićeve ulice ( deponije uz šumu)

 

Vjerujem da ćete se odazvati ovom pozivu i dati svoj puni doprinos očuvanju okoliša, uspjehu Zelene čistke u Kutini i cijeloj Hrvatskoj. Podržite ovu akciju tako da nam se pridružite.

 

Andrija Rudić, gradonačelnik