GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

U parku ispred POU Kutina počela "Ljetna razbibriga"


Koordinacijski odbor Kutina - grad prijatelj djece i ove godine organizira kreativne  radionice na otvorenom za djecu predškolske i školske dobi  pod nazivom Ljetna razbibriga  čiji je  cilj  osmišljeno i organizirano provođenje slobodnog vremena . Razbibriga će se održavati svake srijede u srpnju i to od 3. do 31.srpnja  u parku ispred Pučkog učilišta u vremenu od 18,30 – 20,30 sati.

Prve  radionice  započele  su 3.srpnja 2019.godine vrlo raznovrsnim programom koji su realizirali – Udruga osoba s invaliditetom – kreativna radionica recikliranja ,Društvo Naša djeca s čarobnom šumom,Hrvatski crveni križ , i  Prihvatilište za tražitelje azila čiji predstavnici su nam predstavili tradicionalnu narodnu nošnju , glazbu i ples  Sirije, zanimljiva je bila i radionica Muzeja Moslavine u kojoj su djeca izrađivala parte za oglavlje narodne nošnje. Najmlađi su crtali, modelirali i uživali u zajedničkom druženju. Na Ljetnoj razbibrizi već osam godina djeca stvaraju lijepe uspomene na ljetne praznike te sklapaju nova poznanstva što školske praznike čini zanimljivijim i  veselijim.

U okviru projekta Pučkog učilišta TIK TAK , Dječji forum DND vodio je djecu kroz dramske igre i zanimljive igre spretnosti. U okviru istog projekta Foto – video  klub je upoznao djecu s čarolijom fotografije, a DND je provodio radionicu izrade scenografije, Modelarski centar je predstavio djeci modele autića koje su oni rado vozili u pratnji roditelja i koordinatora aktivnosti.

Ljetnu razbibrigu dolaskom je podržao i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Tijekom mjeseca srpnja djeca će uživati u sadržajima radionica koje će provoditi volonteri OŠ Mate Lovraka ,Udruge Čaroban put ,Odreda izviđača, Knjižnice i čitaonice ,Udruge invalida rada ,Udruge OSI ,Muzeja Moslavine ,Društva Naša djeca ,OŠ Mate Lovraka ,Pučkog učilišta , Modelarskog centra , a na kraju djecu čeka kazališna predstava „Naš zeleni svijet“ kazališne družine „Smješko“ iz Zagreba.

 5.7.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1502 ... Autor: Martina ...

RSS