GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Petrovo – slavlje kutinsko obilježeno bogatim dvodnevnim programom


Kutina je proteklog vikenda uspješno proslavila Petrovo u organizaciji Turističke zajednice Grada Kutine. Bogat program za sve uzraste trajao je dva dana, a obilježili su ga koncerti Bosutskih bećara i Opće opasnosti.

Ove se godine navršava 182 godine otkada je Kutina dobila status trgovišta, te uz blagdan sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, stekla i pravo sajmovanja. Program Petrova i ove godine nije mogao proći bez nastupa Gradskog Puhačkog orkestra Krešimir koji su prvoga dana odsvirali uvertiru u cijeli događaj zajedno s prijateljima iz grada Holice.

Zvuci i okusi moslavačke tradicije otvorili su manifestaciju kojoj su se pridružili KUD-ovi, ali i ustanove i organizacije poput POU Kutina i Crvenog križa (Prihvatilišta za tražitelje azila Kutina).

Na bogatim gastro stolovima koje su priredili sudionici Petrova predstavljene su delicije za svačiji ukus, a dojam su upotpunile i prezentacije starih zanata, te štandovi obrtnika s raznim autohtonim proizvodima.

Zajedno su ih obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i direktorica TZ Grada Kutine, Ivana Grdić. Oni su tom prilikom izrazili zadovoljstvo što Petrovo prati lijepo vrijeme, te puno sudionika kroz razne kulturne, zabavne i sportske sadržaje koji su ovo Petrovo proširili na dva dana događanja na lokacijama u središtu Kutine, na trgu i oko trga dr. Franje Tuđmana.

U Folklornoj večeri predstavljena su brojna društva uključujući i goste iz Bihaća, a završnicu prvog dana Petrova obilježilo je zajedničko kolo folklornih društava i posjetitelja događanja. Kafići su u cijelom gradu bili puni, ljudi su bili na ulicama do kasnih sati, a događaj je završio koncertom grupe Bosutski bećari.

Drugog dana manifestacije, program Petrova započeo je utrkama drvenih automodela uz pomoć Modelarskog centra Kutina, pješačkim i biciklističkim obilascima Grada Kutine, te likovnom kolonijom na prostoru ispred Muzeja Moslavine Kutina. Subotnji program se tako održavao na više lokacija na prostoru grada, počevši od parka kestenova, igrališta OŠ Vladimira Vidrića, te večernjeg programa na prostoru Trga dr. Franje Tuđmana. Uz već tradicionalnu podjelu gulaša, posjetitelji su mogli uživati u nastupima zborova, mažoretkinja, puhačkih orkestara, predstavama za djecu, uličnoj animaciji, reviji pasa.

Održan je i show Kutinski talent u maloj sali POU u organizaciji Udruge Rondo, odnosno njihove Scenske sekcije Krik koju čine osnovnoškolci svih uzrasta. S temom Francuske djeca su se poigravala u svim scenskim žanrovima, od glume, do pjevanja i sviranja, u režiji voditeljice prof. Marije Roško, a dojmovi s predstave djece i roditelja su bili više nego dobri.

Završnicu Petrova – slavlja kutinskog obogatio je glazbeni nastup popularnog rock benda Opća Opasnost posjećen u velikom broju posjetitelja i popraćen odličnom atmosferom.

FOTO: Stjepan Vidiček

FOTO: Stjepan Vidiček1.7.2019. - DruštvoBroj čitanja: 1090 ... Autor: Martina ...

RSS