GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Podizanje Zelene zastave i tradicionalni ispraćaj maturanata Tehničke škole Kutina


Tehnička škola Kutina svečano je obilježila obnavljanje srebrnog statusa Eko-škole prigodnim programom. Ova škola već 12 godina u međunarodnoj obitelji Eko škola odgaja generacije učenika osjetljive na pitanja okoliša te kroz raznolike eko aktivnosti pronalazi i popularizira nove načine djelovanja koji neće razarati svijet oko sebe već donositi uz poštovanje i usklađivanje s prirodnim okolišem i drugim bićima napredak i razvoj ljudskoj zajednici.

Podizanju Zelene zastave nazočio je i nacionalni koordinator i voditelj programa međunarodne eko škole u RH, Ante Kutle, koji je tom prigodom pohvalio još jednu u nizu kutinskih škola koje ekološko osvještavanje vide kao jedan od prioriteta u odgoju djece.

Osim što je podizanjem zelene zastave Tehnička škola Kutina proslavila obnovljeni srebrni status međunarodne eko škole, škola se danas oprostila i sa svojim maturantima. Na tradicionalnom ispraćaju i svečanoj podjeli svjedodžbi učenicima završnih razreda, nagrađeni su i učenici i mentori koji su postigli izvrsne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, smotrama i projektima u protekloj nastavnoj godini. Na tradicionalnom svečanom ispraćaju maturanata u Tehničkoj školi Kutina danas je ispraćeno 138 učenika završnih razreda ove škole. Osim ravnatelja Ante Đevlana, puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu poželjeli su im i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić i predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić.

Ravnatelj Dževlan istaknuo je kako je iznimno ponosan na ovu generacija učenika Tehničke škole te im poželio sreću kako u daljnjem nastavku školovanja, tako i u potrazi za radnim mjestom na tržištu rada istaknuvši kako su sada na životnoj prekretnici jer se završetak srednje škole poklapa otprilike s punoljetnošću kada postaju punopravni građani. 

Osim ravnatelja Ante Đevlana, puno uspjeha u daljnjem školovanju i životu, maturantima su poželjeli gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić te predsjednica Županijske skupštine SMŽ Ivanka Roksandić.

Gradonačelnik Zlatko Babić u svom govoru osvrnuo se na svoje školske dane te čestitajući maturantima naglasio kako je svjedodžba koju će primiti ono što su zaradili svojim trudom i marljivošću prethodnih godina, no da tek sad pred njima stoje različiti životni izazovi te da ovo nije kraj njihovog obrazovanja, već nastavak uz koje će se kroz životne lekcije razvijati kao ljudi. Gradonačelnik je dodao kako je ovo bila i njegova škola koja mu je dala kvalitetne temelje za studiranje kemije, a koja se može pohvaliti uspješnim upisima učenika na fakultete prirodnih znanosti. Tehničku školu smatra inkubatorom školovanja za zanimanja koja su danas deficitarna na tržištu rada. „Kutina je industrijski grad i grad koji se gospodarski razvija stoga je njegovanje ekologije svojevrsna protuteža potrebna za očuvanje prirode i osiguravanje održivog razvoja, a Eko škole idu upravo u tom smjeru i drago mi je da su škole uključene u ovaj projekt“, rekao je Zlatko Babić.   

U ime Vijeća učenika skup je pozdravio Matej Kačmarčik zahvalivši svim profesorima na dobroj suradnji.

Osim ispraćaja maturanata, učenici Tehničke škole Kutina su ove školske godine bili vrlo uspješni na županijskim i državnim natjecanjima za što su na ovoj svečanosti, zajedno sa svojim mentorima, primili priznanja i nagrade.

Za izrazito dobre rezultate ističu se učenici Ivan Pavlović koji je uz pomoć mentorice Renate Ikić osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju i 12. mjesto na državnom natjecanju iz Matematike, zatim Karlo Štefanac sa osvojenim 1. mjestom na županijskom natjecanju iz Informatike, mentora Darka Tropčića.

Zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima ostvarili su učenici i mentori:

Ivan Pavlović i mentor Tomislav Maznik – osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Fizike

Filip Marcinek, mentor Ivana Rumbak – osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Fizike

Mando Maznik, mentor Darko Tropčić – osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Informatike

David Mikulić, mentor Darko Tropčić – osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Informatike

Luka Jurkić, mentor Darko Tropčić - osvojeno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz Informatike

Ivan Filipović, mentor Darko Tropčić – osvojeno 3. mjesto na županijskom natjecanju iz Informatike

Ekipa škole u sastavu: David Peračković, Marko Pujić, Domagoj Šmidt, Zvonimir Mijadžiković pod vodstvom Gordane Latinović – Klopček je na svehrvatskom ekološkom kvizu LIJEPA NAŠA osvojila 7. mjesto.

 

 

 27.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 997 ... Autor: Martina ...

RSS