GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

KUD MOSLAVINA Kutina na 5. Međunarodnoj dječjoj smotri folklora „SEA FOLK FEST UMAG 2019.”


Članovi dječjeg folklornog ansambla i tamburaškog sastava KUD-a MOSLAVINA Kutina sudjelovali su na 5. Međunarodnoj dječjoj smotri folklora „SEA FOLK FEST UMAG 2019.” Uz domaćine – KUD Umag i naše predstavnike, na Festivalu su sudjelovali i KUD-ovi iz Sesveta, Koprivnice, Mošćenice, Čučerja, Starih Perkovaca, Bistre, Slovačke.

Nakon svečanog otvorenja festivala ( kojem je prethodio mimohod svih sudionika ulicama grada Umaga ), članovi KUD-ova sudjelovali su i na dječjim „Igrama bez granica” ( Umaška alka; Hokej na parketu; Hvatanje loptica; Komandosi )...Folklorni programi bili su organizirani svaku večer od 20-21 sat, a naši su se folkloraši predstavili pjesmama i plesovima Moslavine „Urodila žuta dunja” u koreografiji Aleksandre Savić Nikitović i glazbenoj obradi Matije Krmeka. Također, samostalnu izvedbu imali su i tamburaši KUD-a Moslavina koji su izveli kolaž Slavonskih plesova, te Brešku polku u glazbenoj obradi Matije Krmeka.

U večernjim satima – nakon održanih programa domaćini su organizirali i natjecanje u karaokama, te izbor za miss i mistera. Uz brojne aktivnosti, našlo se tu i vremena za neizostavno kupanje, te razgledavanje kulturnih znamenitosti Umaga.

Za članove KUD-a Moslavina u samom polasku prema Umagu organiziran je i posjet AQUATICI  – novom,moderno uređenom akvariju u Karlovcu ( u sklopu čijih prostorija je posjećena izložba krivotvorenih umjetnina „Ljepota lažnog sjaja” poznatih hrvatskih i svjetskih umjetnika – u organizaciji MUP-a RH ). Nakon četverodnevnog gostovanja, umorni, no radosni članovi KUD-a Moslavina Kutina vratili su se svojim kućama, obogaćeni za još jedno nezaboravno iskustvo, uz novostečena mnogobrojna prijateljstva s vršnjacima iz Domovine i inozemstva.

„Ovim putem zahvaljujem se roditeljima na nesebičnoj podršci i pomoći u organizaciji ovog gostovanja, kao i Gradu Kutina, ZKUU SMŽ, te sponzorima i donatorima ( SIKU-TEH d.o.o. Donje Svetice-Zagreb, Cjevomont Kutina; Selk d.d. Kutina; TURBOMEHANIKA d.o.o. KUTINA bez čije financijske potpore ovo gostovanje ne bi bilo moguće“, rekao je predsjednik Tihomir Krmek.

Članove DFA KUD-a Moslavina Kutina prije ljetne stanke, moći ćete vidjeti još i na predstojećem Kutinskom Petrovu u folklornoj večeri koja će se održati u petak, 28. 6.  na kojoj će se predstaviti tamburaši KUD-a Moslavina Kutina, a moći ćete se i zasladiti raznim domaćim specijalitetima te se na štandu ovog KUD-a upisati i postati njihovi članovi, a ujedno i vjerni čuvari kulturne baštine i tradicije.

 

 

 27.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 782 ... Autor: Martina ...

RSS