GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Dan otvorenih vrata Vatrogasne postrojbe Kutina


Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Kutina uspješno je održan u nedjelju, a kao i svake godine do sada manifestacija je bila posjećena u velikom broju.

Tom prigodom, zapovjednik Vatrogasne postrojbe Grada Kutine Mario Paluh predstavio je građanima rad Vatrogasne postrojbe koja postoji već 55 godina istaknuvši kako se Dan otvorenih vrata održava već šestu godinu zaredom s ciljem upoznavanja s radom vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Grada Kutine.

Glavna atrakcija Dana otvorenih vrata za djecu je protuzračni avion Canadair koji je izrađen u postrojbi potaknut odličnom suradnjom s Hrvatskom vojskom s kojom u sinergiji i zajedništvu gase požare dugi niz godina.

U sklopu Dana otvorenih vrata kutinski vatrogasci su pripremili pokazne vježbe u kojima su najviše uživali najmlađi posjetitelji. Također, građani su mogli vidjeti vježbe poput gašenja požara na kući, gašenja požara u podrumu, igre na poligonu, penjanje na umjetnu stijenu, spuštanju sa visine i mnoge druge demonstracije koje su naši vatrogasci s velikom pažnjom i puno strpljena prikazivali posjetiteljima koji su tijekom posjeta imali mogućnost razgledanja i upoznavanja s vatrogasnom opremom koju vatrogasci koriste u svom radu.

U demonstraciji gašenja požara okušao se i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u pratnji predsjednika gradskog vijeća Davora Kljakića.

Iznimno velika posjećenost obilježila je Dan otvorenih vrata JVP Kutina, a odlaskom iz vatrogasne postaje djeca i odrasli bili su puni dojmova i zasigurno će još dugo pričati o nezaboravnom danu ove hvalevrijedne manifestacije na kojoj su uz sve aktivnosti uživali i u vožnji vatrogasnim vozilom te vožnji vatrogasnim ljestvama.

(FOTO: Zlatko Podhraški / ZLY PHOTOGRAPHY)

 18.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 970 ... Autor: Martina ...

RSS