GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Uspješna provedba projekta "Tik - tak, vrijeme je za kulturu"


Na dosadašnjim održanim radionicama kroz projekt „Tik – tak, vrijeme je za kulturu“ koji provodi POU Kutina zabilježen je velik broja sudionika svih generacija. Do sada je održano 60 Jukeboxa i dramskih radionica u trajanju po dva sata, te foto-video radionice za djecu nižih razreda i članove kluba, baleta za djecu i mlade i radionice izrade scenografije.

Dramskim izrazom bavi se i skupina zanimljivih umirovljenika, a odrađeno je i 6 cjelodnevnih edukativnih radionica za članove KUD-ova, te 4 dvodnevne radionice za predstavnike udruga i ustanova u kulturi i grada. Ukupno 792 sata radionica + studijsko putovanje za ukupno oko 230 izravnih sudionika i velik broj onih koji su indirektni korisnici.

U sklopu projekta projektni tim uspješno je odradio smotru folkora, edukativne radionice i 2 baletne predstave te audicije za soliste u 4 grada SMŽ.

Nadolazeći vikend biti će u znaku dvije festivalske večeri Malog Jukeboxa čija će se polufinalna večer održati u petak 14. lipnja 2019. u 20:00 sati u Domu u Osekovu zatim finalna u nedjelju 16. lipnja 2019. u 20:00 na trgu Dr. Franje Tuđmana (ili u slučaju kiše u dvorani Doma kulture, POU KT). U najavi je 9 predstava u Kazališnim ljetnim večerima, od toga tri nastalih na dramskim radionicama projekta, te jedna u produkciji POU.

Kroz projekt je nabavljeno 14 segmenata pozornice 2x1m, stepenice, rasvjetna rampa, velika mixeta, veliko projektno platno s konstrukcijom i projektorom za projekciju na otvorenom, jedno manje učioničko platno, elemente scenografije, te oprema za partnere (Foto-video klub i Društvo naša djeca), a kroz provedbu projekta stječe se veliko iskustvo uz razna poznanstva, što je dobra podloga za uspješne daljnje projekte.

„Možemo zaključiti da smo odradili veći dio aktivnosti oko projekta koji nam traje do ožujka 2020. godine. Čak odrađujemo i više nego se traži kroz pokazatelje, jednostavno je interes veći od predviđenog, što je zaista motivirajuće“, istaknuto je na službenoj Facebook stranici projekta „Tik – tak, vrijeme je za kulturu“ na kojoj je već sada najavljena cjelovečernja multimedijalna predstava za Valentinovo 2020. godine kojom će se okruniti cjelokupni projekt.

„Nije jednostavno pratiti tijek aktivnosti projekta pored sveg posla i ostalih projekata koje u POU provodimo, ali mi to uspjevamo, možemo mi to i vrlo smo zadovoljni!“, istaknula je Jasminka Molnar, ravnateljica POU Kutina.

Projekt Pučkog otvorenog učilišta Kutina "Tik-Tak, Vrijeme je za kulturu" u vrijednosti od 783.200,00 kuna jedan je od 34 uspješno ocijenjenih projekata za koji su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture u okviru poziva Kultura u centru - potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi Prioritetne osi 4 "Dobro upravljanje" Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.", s ciljem razvoja dobrog upravljanja u kulturi jačanjem suradnje organizacija civilnog društva i javnog sektora.

Cilj projekta je doprinijeti razvoju i unapređenju postojećih te uspostavi novih modela sudioničkog upravljanja u kulturi i poticanje uključenosti građana i jačanja javne svijesti za razvoj kulturnih programa kroz jačanje kapaciteta 25 predstavnika organizacija civilnog društva i zaposlenika javnog sektora aktivnih u kulturi kroz 4 modula radionica. Povećava se uključenost građana i organizacija civilnog društva u procese donošenja odluka lokalne zajednice umrežavanjem i poticanjem suradnje u planiranju, izradi i provedbi projekata u kulturi formiranjem savjetodavnog tijela unutar Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Partneri u projektu su Grad Kutina, Društvo naša djeca Kutina, ODRAZ- održivi razvoj zajednice, GS KUD-ova Grada Kutine i Foto video klub Kutina. Trajanje projekta je 18 mjeseci.

 14.6.2019. - KulturaBroj čitanja: 1493 ... Autor: Martina ...

RSS