GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Kutinsko ljeto 2019.


Uskočite 15. lipnja u program Kutinskog ljeta prvim kupanjem na gradskom bazenu ili istražite neotkriveno Lonjskog polja u sklopu 35. Repušničkih susreta u Lonjskom polju.

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena brojnim posjetiteljima grada Kutine i ove godine započinje završetkom školske godine, a trajat će sve do početka rujna. U vremenu od 14.6. pa sve do 1.9. posjetitelji grada Kutine moći će uživati u brojnim kulturno-zabavnim i sportskim događanjima.

U programu ljeta će se moći pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, sportskih natjecanja, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnijih događanja, kao što je Motor Show koji će upotpuniti Matija Podhraški Stunt Show.

Kao i dosadašnjih godina, program je prilagođen i najmlađim posjetiteljima, koji će i ove godine moći uživati u programu „Ljetne razbibrige“ (svake srijede u mjesecu srpnju), festivalima za djecu, od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukebox-a Kutina u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Prvih 15 dana ljeta, zatvorit će se popularnom manifestacijom Petrovo – slavlje kutinsko ( 28 – 29. lipnja), događanjem kojim Kutina slavi vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada. Program manifestacije obilovat će brojnim kulturno – zabavnim i sportskim događanjima. 

Kutinsko ljeto, manifestacija omiljena brojnim kutinčanima

U koordinaciji Turističke zajednice grada Kutine i Športskog centra Kutina, a pod pokroviteljstvom Grada Kutine, u vremenu od 14.06. – 01.09. održavati će se manifestacija Kutinsko ljeto. Organizatori događanja u sklopu Kutinskog ljeta su udruge, sportski klubovi i ustanove grada Kutine.

Kulturno – zabavno ljeto

Ljetni program u Kutini obiluje brojnim kulturno-zabavnim događanjima.

U program Kutinskog ljeta uskočite 15. lipnja prvim kupanjem na gradskom bazenu! Ova ljetna priča nastaviti će se sve do početka rujna kada će se   moto susretima MK Vilenjaci Kutina zatvoriti ovogodišnje Kutinsko ljeto.

U programu ljeta će se moći pronaći ponešto za svakoga, od glazbenih i plesnih nastupa, kazališnih ljetnih večeri, kina pod zvijezdama, folklornih večeri, ljetnih festivala, pa sve do ekstremnijih događanja, kao što je Motor Show.

Kao i dosadašnjih godina, program je prilagođen i najmlađim posjetiteljima, koji će i ove godine moći uživati u programu Ljetne razbibrige u parku kestena (svake srijede u mjesecu srpnju), festivalima za djecu, od kojih treba istaknuti povratak Malog Jukebox-a Kutina u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Prvih 15 dana ljeta, zatvorit će se popularnom manifestacijom Petrovo – slavlje kutinsko ( 29 – 30. lipnja), događanjem kojime Kutina slavi vrijeme kada je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla i pravo sajmovanja. Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brega do središta grada. Možda se vremena mijenjaju, sadržaji preoblikuju, ali vedrina pučkog okupljanja ostaje. Ovogodišnje Petrovo – slavlje kutinsko svojim glazbenim nastupima obilježit će koncerti Bosutskih bećara i Opće Opasnosti.

Sportsko ljeto

U koordinaciji Športskog centra Kutina i u organizaciji sportski klubovi grada, održati će se i Kutinsko sportsko ljeto koje obiluje brojnim sportskim natjecanjima u malom nogometu, tenisu, odbojci, vaterpolu, košarci, boćanju. Ovogodišnji sportski program će trajati u vremenu od 15.06. – 24.08. iz kojeg valja istaknuti Trofej Dinamo – Malonogometni turnir Kutina na kojem će se u vremenu od 26 – 29.6. tražiti drugi pobjednik kutinskog noćnog futsal turnira. Trofej Dinamo je natjecanje koje se održava u 4 županije i 5 gradova, a kutinski turnir će biti jedna od stepenica na putu prema legendi, odnosno prema završnici turnira na Šalati.  

Okusi ljeta

Kutinski ugostitelji pobrinuli su se za gastronomski doživljaj Kutinskog ljeta. U vremenu odvijanja događanja u svoju ponudu uvrstiti će koktele, kolače, sladole, palačinke, pizzu i drugo pod nazivom „Kutinsko ljeto“.

Raznolika kulturna ponuda, sportski sadržaji, tradicionalni specijaliteti, vrhunska vina, sve to jamči dobar ljetni provod u Kutini, destinaciji koju posjetitelji tek otkrivaju i gostu predstavljaju, potpuno iznenađenje!

Više informacija na Internet stranici: www.turizam-kutina.hr

Službena facebook stranica: www.facebook.com/kutinskoljeto/13.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 2507 ... Autor: Martina ...

RSS