GRAD KUTINA, Hrvatska © Grad Kutina
Menu

Svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije


Tijekom svečane sjednice Županijske skupštine, koja je održana povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić i predsjednica Skupštine Ivanka Roksandić uručili su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Nagradu za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije dobili su Damir Kukuruzović, nagrađivani gitarist, utemeljitelj Siscia jazz cluba i pokretač Siscia Open Jazz&Bluess Festivala (te još nekoliko glazbenih festivala); Udruga invalida rada grada Siska koja ove godine obilježava 50 godina djelovanja; glazbenik Miroslav Dimić, voditelj Poprock škole Sisak i organizator Sisačkog blues festivala i blues campa „Sava- Strug- Delta Blues“; liječnica Snježana Prodanović, pedijatrica koja radi u Domu zdravlja Petrinja – Ispostavi Glina za koju njezine kolegice i kolege te roditelji djece koju liječi ističu kako je riječ o brižnoj liječnici koja je malim pacijentima na raspolaganju 24 sata dnevno te kutinski slikar (rođen u Sisku) Želimir Šiško koji je dosad 82 puta izlagao u Hrvatskoj i susjednoj Mađarskoj, pronoseći na tim izložbama i ime Sisačko-moslavačke županije.

Nagradu SMŽ za iznimna postignuća u jednogodišnjem razdoblju primili su Muška klapa Kolapjani, „Kraluž“ – pjevačka sekcija KUD-a „Posavina“ Budaševo i Tamburaški sastav KUD-a „Seljačka sloga“ Greda Sunjska.

Nagradu Sisačko-moslavačke županije za životno djelo primio je prim.dr. Ivan Šipuš, spec. radiologije u mirovini koji je i zahvalio u ime svih dobitnika.

Svečanoj sjednici u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, nazočila je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, dok im se u ulozi izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora pridružila Željka Josić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik ministra obrane general-pukovnik Drago Matanović i mađarski veleposlanik Jozsef Magyara.

Svečanoj sjednici nazočio je i gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić.

Proslava je u Sisku, također okupila brojne uglednike iz društvenog, vjerskog i gospodarskog života, kao i župane pet županija, naime virovitičko-podravske, vukovarsko-srijemske, požeško-slavonske, međimurske i brodsko-posavske.

Uoči sjednice županijsko je vodstvo odalo počast poginulim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku. Počast je odana i kod bista braće Radić u Desnom Trebarjevu na mjestu gdje je nekada stajala njihova rodna, s obzirom na to da se dan njihova rođenja ujedno uzima kao Dan Sisačko-moslavačke županije.

Naposljetku, u crkvi Svetog Martina Biskupa u Martinskoj Vesi, održano je misno slavlje, koje je vodio sisački biskup Vlado Košić.13.6.2019. - DruštvoBroj čitanja: 823 ... Autor: Martina ...

RSS